Ljajić: Postepeno pojeftinjenje rominga, ali ne uskoro

Ljajić: Postepeno pojeftinjenje rominga, ali ne uskoro Izvor: Shutterstock

Niže cene rominga ne mogu se očekivati uskoro u Srbiji, kaže ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Kako navodi, tome mora da prethodi potpisivanje nekoliko sporazuma. On kaže da je prvi preduslov, na kome insistira EU, potpisivanje sporazuma svih šest ekonomija Zapadnog Balkana.

Prema rečima ministra telekomunikacija, Srbija ima sporazum sa BiH, Crnom Gorom, Makedonijom, a do kraja godine ili na proleće se očekuje da bude potpisan i sa Albanijom i Kosovom.

Ljajić je za TV Pink izjavio da posle toga sledi potpisivanje sporazuma sa EU i da bi to značilo postepeno skidanje cena roming usluga za internet.

"Mi plaćamo 30 odsto skuplje internet nego u Evropi. Prvo bi bilo 70 evro centi, zatim 2020. godine bi bilo 45 centi i na kraju 20 centi", pojasnio je ministar.

Paralelno sa snižavanjem cena roming usluga za internet, kako kaže, pokušaće da promene i usluge za govorne pozive i za SMS.

Tagovi: Rasim Ljajić , Roming

Komentara 12

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Maradona

Ljajić je dobar politicar, naravno za sebe, kao povećanje plata, penzija, otvaranje radnih mesta, sve ce biti uskoro tako i pojeftinjenje rominga, bice a kada ne znamo. Djekna je umrla a kada ce ne znamo!!!

17 1

E, Pa

Ma Ljajić jako sposoban ministar, on zaista štiti imterese kompanija, potrošači i njihovi interesi nisu u njegovom fokusu. Koja vajda od potrošača?

30 1

brodolom

A pred beogradske izbore najivljavao je naglo pojeftinjenje rominga i vrlo brzo ukidanje..Kako ova vlast zamajava narod do te mere da pocinjemo po nesto i da im verujemo dok ne udarimo glavom o zid

37 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo