Muzičari sa pet kontinenata na Beogradskom džez festivalu

Muzičari sa pet kontinenata na Beogradskom džez festivalu Izvor: Beoinfo

Beogradski džez festival, 34. po redu, biće održan pod pokroviteljstvom Grada Beograda, od 25. do 29. oktobra.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić i gradska sekretarka za kulturu Ivona Jevtić istakli su na konferenciji za novinare u hotelu “Hilton”, da je Beograd od 2007. godine uvrstio džez festival u manifestacije od posebnog značaja.

Vesić je podsetio da festival stalno pomera granice, pa tako i ovogodišnjim sloganom "Bez granica", kao i svoje zadovoljstvo jer obavlja funkciju predsednika Organizacionog odbora tako značajne manifestacije.

"Nalazimo se na dobrom putu i napredujemo korak po korak. Svake godine imamo hrabriji program koji publici nudi neštonovo, što se vidi i po sve većem odazivu publike", istakao je Vesić i dodao da će cena kompleta karata ostati ista,3.600 dinara.

On je rekao da Beogradski džez festival ima i obrazovnu funkciju, koja treba da omogući da što više ljudi, posebno mladih prisustvuje koncertima.

Jevtić je istakla da je ove godine Grad Beograd za festival izdvojio 11 miliona dinara, dva miliona više nego prošle.

Ona se zahavalila brojnim ambasadama i kulturnim centrima, kao i Ministarstvu za kulturu na podršci.

"Posetioci će tokom pet dana festivala biti u prilici da uživaju u 21 nastupu u Kombank dvorani Doma sindikata, Velikoj dvorani Doma omladine i Amerikani. Nastupiće najintrigantniji umetnici, ansambli iz Sjedinjenih Američkih Država, Kanade, Velike Britanije, Norveške, Švedske, Finske, Portugalije, Španije, Italije, Izraela, Mađarske, Nemačke, Austrije, Južne Koreje, Australije i Srbije", navela je Jevtić.

Izvršni producent festivala i vršilac dužnosti direktora Doma omladine Nenad Dragović izjavio je da kuća koju predstavlja od 1971. godine organizuje naš napriznatiji džez festival u svetu.

Programski menadžer festivala Dragan Ambrozić je istakao da je od 2005. godine ljubiteljima džeza ponuđeno oko 200 premijera.

U skladu sa ovogodišnjim sloganom, na festivalu će prvi put nastupiti muzičari sa pet kontinenata, kao i sastavi iz Kanade, Južne Koreje i Australije, najavio je Ambrozić.

Organizatori su dodali da se karte za 34. Beogradskog džez festival mogu kupiti na blagajnama Doma omladine i Kombank dvorane, kao i putem Eventim prodajne mreže.

Komentara 4

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Laku noc dzezeri

Goran Vesić, priuceni Beogradjanin, ljubitelj jazz-a 😂. Preporuka vlasnicima novih klubova: ako necete da vam klijentela postanu kriminalci (ili naprdnjaci), samo im pustajte jazz, svi ce se razbeze, provereni antibiotik za tu sortu 😜

17 0

evita

Sad se i u jazz razume....

24 0

Bisenija

A šta ono Dinkic svira? Mogao bi Vesic da ga angažuje!

18 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo