Vulin: Veselji može do Niša, ali kod istražnog sudije

Vulin: Veselji može do Niša, ali kod istražnog sudije Izvor: N1

Komentarišući medijske navode da je kosovski predsednik parlamenta Kadri Veselji navodno zapretio da će Albanci tražiti da u sastavu Kosova bude i Niš, jer im on "istorijski pripada", ministar Aleksandar Vulin je saopštio da Veselji može do Niša, ali kod istražnog sudije.

Ministar je rekao da će Veseljiju omogućiti da, kad god bude poželeo, pređe administrativnu liniju i da bude stražarno sproveden do istražnog sudije i zatvora u Nišu, "što on, kao ratni zločinac, svakako zaslužuje".

"Pre nego što pošalje bilo čije dete da izgubi glavu, neka se prvo suoči sa pravdom i zločinima koje je počinio i to je jedini način kako će on videti Niš - sa lisicama, u policijskom vozilu, pred istražnim sudijom i odgovarajućim zatvorskim kapacitetima. Teroristi OVK-a nisu došli ni do Niša, ni mnogo dalje, ni u vreme kada je iza njih stajala sva sila NATO pakta", rekao je Vulin i pozvao Evropsku uniju da kaže da li taj čovek govori i u njihovo ime.

"Izetbegović prvo da kaže ko je pokušao da ubije Vučića, pa nek komentariše"

Ministar odbrane izjavio je da bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović nema pravo da komentariše naoružavanje Vojske Srbije pre nego što kaže ko je "pokušao da ubije" srpskog predsednika Aleksandar Vučića prilikom posete Srebrenici pre dve godine.

"Žao mi je što u Izetbegoviću nema valjanog sagovornika. On ne bi trebalo da komentariše da li se Vojska Srbije oprema i naoružava jer na to nema nikakvo pravo. Mi smo neutralna zemlja koja, da bi se branila i čuvala u trenutku nevolje, mora da bude dovoljno spremna i sposobna da to i uradi. Nama niko neće doći da pomogne u trenucima nevolje, a Izetbegović nema baš nijedan razlog ni pravo da komentariše bilo šta što se dešava unutar Srbije", izjavio je ministar odbrane.

Kako se navodi u saopštenju, Vulin je dodao da se Srbija uzdržava da komentariše bilo kakve unutrašnje političke odnose u BiH iako je "čuvar dejtonske Bosne i Hercegovine".

"Mi imamo pravo da vodimo računa o dejtonskoj BiH pa se uzdržavamo da dajemo bilo kakve izjave koje bi mogle povrediti bilo koga u BiH", poručio je Vulin i dodao da mu je "žao što Izetbegović ne prihvata otvorenog srca politiku mira Aleksandra Vučića".

Izetbegović je u intervjuu za bosanske medije kritikovao Vučića zbog toga što stalno priča o miru, ali neprestano planira nabavku novog naoružanja za Vojsku Srbije.

Komentara 62

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Fudbaler

Veselji mora da zna da Srbija postaje jaka i stabilna država I neće pasti na provokacije Albanaca.

333 3

BG

Da ti i on delite ćeliju, pa da svi budemo veselji po ceo dan...

11 339

Koja

Trebalio je njih odavno pohapsiti i pozatvarati, a ne da oni tu glume neke politicare i da sprovode svoju teroristicku diktaturu.

202 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo