Vučić: Imaću čudne molbe za kineskog predsednika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u trodnevnoj poseti Kini, gde učestvuje na svetskom ekonomskom forumu poznatijem i kao "Letnji Davos". Domaćin mu je kineski predsednik Si Đinping, a razgovaraće i sa premijerom te zemlje Li Kećangom.

Izvor: Tanjug

Vučić je uoči sastanka najavio da će za svog kineskog kolegu imati "čudne molbe".

"Prvo, izvešću nešto, ne mogu da vam kažem na koji način, da osiguram dolazak kineskog predsednika u Srbiju. Kad on dolazi u Srbiju onda nema problema za sve drugo. A imam još jednu ideju – hoću da u inovativnim tehnologijama Srbija ostvari komparativnu prednost u odnosu na mnoge zemlje u regionu i u Evropi. Tako da ću imati čudne molbe za predsednika Sija, nadam se da mi se neće smejati i da će u najboljoj veri da raume ono što želim za Srbiju", rekao je Vučić.

Na početku posete, predsednici Vučić i Si u Pekingu verifikovaće specijalni ekonomski paket od najmanje deset ekonomskih ugovora kojim će Srbija, pored rešenja za RTB Bor, obezbediti kapitalne investicije u oblasti infrastrukture, saobraćaja, poljoprivrede, industrije i informacionih tehnologija, vredne više od milijardu i po dolara.

Komentara 173

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Lucifer

Sve sve ali letećim autima i svinjskim papcima se nismo nadali.

37 0

crni domino

E jesi srpska bruka!

39 0

dr.Frojd

,,Da nije mozda pocasni doktor Konfucijevog instituta ili , unija SNS i Komunisticke partije Kine ili ,,futurizam" konfederacija Srbije i Kine"-

29 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo