Lončar: Zahtev za pomoć malom Dušanu nije upućen na vreme

Lončar: Zahtev za pomoć malom Dušanu nije upućen na vreme Izvor: N1

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da je država imala sredstava da pomogne obolelom četvorogodišnjem Dušanu Todoroviću, ali da niko nije na vreme uputio zahtev za dobijanje novca iz budžetskog fonda za lečenje dece koja boluju od retkih bolesti.

Lončar je za RTS rekao da je od početka godine iz tog fonda uplaćeno više od 218 miliona dinara za lečenje 120 dece.

On je rekao da je dečak kasno sinoć Vladinim avionom prebačen u bolnicu u Španiju i da je tamo uredno primljen nakon što je "dao garancije države Srbije".

"Niko nije poslao zahtev za Dušana. Prvi zvanični zahtev bio je u petak posle podne. Ne možemo mi van procedure, postoje komisije, zato molim sve da upute zahtev Republičkom fondu", kazao je Lončar.

Lončar je najavio da će država uplatiti 250.000 evra jednoj nevladinoj organizaciji kako bi pomogla lečenje još petoro dece u inostranstvu.

Četvorogodišnji Dušan Todorović iz Svilajnca oboleo je od tumora nadbubrežne žlezde, a za njegovo lečenje sredstva su sakupljana između ostalog i preko društvenih mreža.

Dete je otputovalo na lečenje u Barselonu u Španiji, pošto je anonimni donator uplatio svotu od 70.000 evra koja je nedostajala.

Komentara 155

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Sloda

Para za decu nema a za kafanske pevce ima po pedeset hiljada mesecne a oni zive u dvorca a sta uradiste sa porodiljama

17 0

Tamara

Citam komentare i gledam kako botovi glasaju pa im od srca svima redom zelim da novcanu pomoc traze sms-om.Realno AV nije nikakav pro lem , problem su oni, mali mizerni botovi. Lecimo uzrok AV je samo posledica.

34 1

Ivi

👏👏👏👏

11 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo