Nagrada "Hrabri glas" inicijativi "Ne damo niški aerodrom"

Nagrada "Hrabri glas" inicijativi "Ne damo niški aerodrom" Izvor: CRTA/Twitter

Organizacija CRTA dodelila je danas, uoči Međunarodnog dana demokratije, prvo priznanje za građanski aktivizam "Hrabri glas" inicijativi "Ne damo niški aerodrom".

CRTA je saopštila da će tu nagradu dodeljivati svake godine povodom Međunarodnog dana demokratije "onima koji ne odustaju, koji se svojim hrabrim glasom bore za prava građana, i u doba opšte apatije i nepoverenja veruju u promene i rade na tome da se one dogode".

Direktorka CRTE Vukosava Crnjanski je navela da istraživanja pokazuju da samo 13 odsto građana učestvuje u inicijativama za rešavanje problema u lokalnim zajednicama, a da je Niš grad koji je oduvek bio simbol građanskog aktivizma.

"Uoči Međunarodnog dana demokratije došli smo sa namerom u Niš, u grad koji je oduvek bio simbol građanskog aktivizma. Grad u kojem žive hrabri građani, koji su glasni kada su svi drugi tihi, koji su spremni da menjaju stvari kada su svi ostali odustali", rekla je Crnjanski.

Predstavnik inicijative "Ne damo niški aerodrom" Miloš Bošković je rekao da bez CRTE ta inicijativa ne bi bila to što jeste.

"Svi su doprineli ovoj građanskoj borbi, svojim znanjem, veštinama i ekspertizom u različitim oblastima. Posebno hvala građanima Niša koji su prepoznali značaj ovakvog aktivizma i podržavali nas u našoj istrajnosti", rekao je Bošković.

Učesnici skupa koji je usledio složili su se da je trenutni politički sistem Srbije destruktivan, da u potpunosti urušava samu državu, "jer zapravo sjedinjena politička elita odlučuje o životima svih građana Srbije".

Komentara 16

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Fudbaler

Niški aerodrom je u vlasništvu države.

100 3

Laku Noć Srbijo

Čestitke, ali šta vredi kad Nišlije i okolina vole icu, palmicu i vučicu, velika većina njih.

15 128

wasa

Nismo nikom poklonili aerodrum tu je u Srbiji .

119 4

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo