Vlada usvojila odluku o minimalnoj ceni rada

Vlada usvojila odluku o minimalnoj ceni rada Izvor: N1

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici odluku o visini minimalne cene rada za 2019. godinu, od 155,30 dinara neto po radnom času.

Ta cena je proračunata bez poreza i doprinosa za obavezno socijalno osiguranje i predstavlja povećenje od 8,6 odsto.

Na sednici je usvojen Predlog zakona o centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja, čijim bi donošenjem bila stvorena jedinstvena elektronska baza podataka o obveznicima doprinosa za socijalno osiguranje. Usvojena je Strategija za borbu protiv visokotehnološkog kriminala za period 2019-2023. godine, sa akcionim planom. 

Vlada Srbije je, takođe, usvojila više zaključaka o saradnji sa Vladom Kine, kineskim kompanijama iz pokrajine Hebej i sa kineskom Export-Import bankom. 

Članovi Vlade usvojili su i Osnovu za zaključivanje Sporazuma Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije i Evropske organizacije za nuklearna istraživanja (CERN) o saradnji na terenu, koji uključuje i programe CERN-a za nastavnike i učenike sredljih škola i srodne aktivnosti.

Komentara 16

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Igorče

Minimalac za celu predstojecu godinu? Za gorivo nas deru,ali sta je sa hranom,decom,strujom,ne daj Boze sa lekovima,koliko ce to sve da poskupi? Sta je sa radom na crno? Sta je sa bolovanjem, odmorom? Koliko kosta voda? Sta je sa nama? Dokle....?

1 1

nikad naprednjak.

Auuu narode,marvo bezrepa,šta sve trpiš...auuuu...

7 182

Nevreme u Srbiji

Više zarađuje babasera u Čadu.

9 132

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo