Nove mogućnosti za državnu kontrolu medijskog polja

Nove mogućnosti za državnu kontrolu medijskog polja Izvor: N1 info

Generalni direktor Telekoma Srbija Predrag Ćulibrk izjavio je da je ta kompanija u pregovorima sa određenim brojem kablovskih operatora i da planira akvizicije nekoliko kompanija u ovoj oblasti, kao i da Telekom ima finansijskih kapaciteta za te planove.

Direktor Telekoma nije saopštio o kojim operatorima se radi, niti je objasnio zbog čega se kompanija sa većinskim državnim kapitalom odlučila na kupovinu drugih kablovskih operatora, umesto da razvija sopstvene kapacitete.

N1 nezvanično saznaje da je za ove operacije odvojeno nekoliko stotina miliona evra, kao i da je Telekom spreman da kablovske operatore sa kojima pregovara kupi i po mnogostruko većim cenama od tržišnih.

Prema izvorima N1, u toku su pregovori za akviziciju jednog kablovskog operatora po ceni od blizu 200 miliona evra, iako se tržišna vrednost te kompanije procenjuje na oko 50 miliona evra.

Akvizicijom kablovskih operatora, Telekom, koji je u većinskom državnom vlasništvu, otvoriće snažnije vrata za mogućnost da država kontroliše koji će se televizijski kanali nalaziti u ponudi tih operatera.

Suprotno evropskom zakonodavstvu i praksi da država izlazi iz kontrole medijskog polja, akvizicijom kablovskih operatora upravo se otvaraju nove mogućnosti kontrole od strane države.

Komentara 15

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Saša

I opet će budale bez da obrazloženja žvakati lanč paket i lajkovati naređeno!

6 0

Kakav Narod Takva država

Ovo ide ka teškoj patologiji. Sve mi je teže da pronađem razloge da ne zatvorim firmu ovde i odem u bilo koju zemlju zapadnije od Hrvatske.

223 410

Sloboda ili ništa

Vučić samo prati politiku EU koja sa usvajanjem Člana 13 dugoročno uvodi ne samo cenzuru nego će nam još i naplaćivati pristup internetu koji će sve više ličiti na onaj kao u Severnoj Koreji ili Venecueli. Filtracija i naplaćivanje cenzurisanih politički korektnih sadržaja će oterati mnoge ljude na dark web.

122 240

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo