Al Dahra proglašena kupcem PKB-a, cena 105,055 miliona evra

Al Dahra proglašena kupcem PKB-a, cena 105,055 miliona evra Izvor: N1

Ministarstvo privrede Srbije je kompaniju Al Dahra iz Iriga proglasilo kupcem PKB-a, a ponuđena cena je 105,055 miliona evra.

Finansijsku ponudu Al Dahre, čija je matična kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, danas je otvorila komisija koja sporovodi postupka prodaje PKB-a i utvrđeno je da ona ispunjava uslove tendera.

Kako je saopštilo Ministarstvo privrede, početna cena za ponuđenu imovinu PKB-a određena u iznosu od 50 odsto procenjene vrednosti i iznosila je 104.554.593 evra.

Na cenu koju je Al Dahra dostavila, biće dodata i cena za stado prema popisu koji će biti urađen neposredno pre uvođenja kupca u posed i iznosiće 100 odsto procenjene vrednosti stada na dan popisa.

Zaključenje kupoprodajnog ugovora se očekuje u narednom periodu, nakon što Uprava za sprečavanje pranja novca dostavi Ministarstvu privrede obaveštenje da za to ne postoje smetnje, navodi se u saopštenju Ministarstva privrede. 

Tagovi: Al Dahra , PKB , Kupovina

Komentara 34

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Miloš

Realno smo mi jedan odvratan narod

21 0

nikad naprednjak.

Narode,sram te bilo,šta sve trpiš,ustvari ti više i nisi narod nego jedna bezlična masa...fuuuj...

20 0

Сима

Њима дођошима у Србију ништа не значе ресурси Србије, нити имају осећај за Косово, јер су њима важне само паре, па то што из туђе куће продају све што је вредно баш их брига, али би власници те куће морали да дигну глас. Зато сви на улице Београда већ од сутра, недеља, док се ово обогаљење Србије не заустави.

24 150

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo