UNS i NUNS: Obezbeđenje ne sme da sprečava izveštavanje

UNS i NUNS: Obezbeđenje ne sme da sprečava izveštavanje Izvor: N1

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestovalo je zbog toga što je obezbeđenje gradilišta "Beograda na vodi" novinarskim ekipama zabranilo da snime mesto pogibije dva radnika i zatražilo od odgovornih da obezbede nesmetan rad i izveštavanje novinarima.

Kako su preneli mediji, novinarskim ekipama obezbeđenje gradilišta danas nije dozvolilo da snime mesto događaja sa obrazloženjem da je u pitanju "privatni posed".

UNS je u saopštenju istakao da je pogibija dva radnika na gradilištu "Beograda na vodi" događaj od javnog interesa i da Zakon o javnom informisanju i medijima propisuje da niko, pa ni privatno obezbeđenje, ne sme da ograničava rad novinara i slobodu javnog informisanja.

NUNS: Hitno utvrditi ko je zabranio izveštavanje

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) zahteva da se najhitnije utvrdi po čijem nalogu je obezbeđenje gradilišta "Beograda na vodi" zabranilo novinarskim ekipama da snime mesto pogibije dva radnika.

Takođe, NUNS zahteva da se novinarima omogući da nesmetano rade svoj posao izveštavanja o okolnostima tragične nesreće na gradilištu.

"Pogibija radnika na gradilištu 'Beograda na vodi' jeste važna tema od javnog interesa i zato niko ne sme da sprečava rad novinara", saopštio je NUNS.

Komentara 27

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Žuta Osa

To prokleto stratište zvano Beograd pod vodom pod hitno zatvoriti !!!

85 442

Milka

Privatni nego sta, a znamo i koje vlasnik, zato i radi sta mu volja, a mi nemo posmatramo.

178 332

E, Pa

Kako je gradsko građevinsko zemljište privatni posed? Molim medije da to istraže i pojasne, dozvoljavam da sam možda nešto propustila.

132 419

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo