Prostran: Vrednost PKB-a potcenjena

Prostran: Vrednost PKB-a potcenjena Izvor: N1

Prodaja zemlje jednako je prodaji suverniteta, ocenio je za Danas agroekonomista Milan Prostran uz komentar da je Poljoprivredna korporacija Beograd (PKB) trebalo da bude proglašena firmom od opšteg značaja.

Prostran je rekao da je vrednost zemljišta potcenjena s obzirom na trend u Evropi da cena poljoprivrednog zemljišta raste.

To se posebno odnosi na PKB čiji će deo zemlje sigurno za 10-15 godina biti pretvoren u građevinsko zemljište kako se Beograd bude širio, naveo je on.

Iz profitnih razloga, upozorio je Prostran, novi vlasnik će verovatno ugasiti stočarsku proizvodnju, jer se isto desilo u Zobnatici, gde je arapski vlasnik, i u PIK Bečej, gde je domaći vlasnik i gde su ugašene farme svinja.

Arapska firma Al Dahra jedina je dala ponudu za kupovinu PKB, a danas će biti poznato kolika je finansijska ponuda za PKB, za koji je tražena početna cena od 104,5 miliona evra.

Savez za Srbiju: Obustaviti proces

Savez za Srbiju je ocenio da treba obustaviti proces, jer se prodajom prirodnih resursa ugrožava državni interes.

U saopštenju dodaju da prodaja PKB-a i, kako kažu, rasprodaje Srbije, dovodi do nesagledivih posledica koje neće moći da poprave ni naredne generacije.

Za takvo ugrožavanje nacionalnih interesa neko će, kažu, morati da odgovara.

I Demokrаtskа strаnkа Srbije pozvala je vlаst dа odustаne od procesа privаtizаcije PKB-a i dа poništi tender.

Tagovi: Milan Prostran , PKB

Komentara 18

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Milisav

Malo ste se zeznuli braćo srbi. Nismo mi u kapitalizmu nego u feudalizmu. Svi ćemo polako u red da strancima čistimo cipele i bivša naša dvorišta, da im nosimo vodu, okopavamo i djubrimo njihove njive i to jedva za koji dinar. Čujem ja da po Vojvodini ima puno turskih imanja na koja naši seljaci odlaze da rade. Kažu da turci uredno plaćaju pa su još srećni i zadovoljni. Odlaze na poziv, organizovano i moraju sa sobom da nose vodu i hranu... Alal ti vera vodjo na ekonomskoj politici. Tako bi i moja pokojna baba Kristina mogla da vodi Srbiju da ustane iz groba...

13 326

Seljak

Te političare koji tako lako i u bescenje rasprodaju srepske oranice, upregao bih u volovska kola da se opamete.

8 204

nada

Za javnost ispod cene,za prodavca budite sigurni da je prezadovoljan.

22 103

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo