Vesić o isečenoj lokomotivi: Železnice jedine odgovorne

Vesić o isečenoj lokomotivi: Železnice jedine odgovorne Izvor: Tanjug / Tanja Valič

Jedini koji su odgovorni za ono što se desilo u ložionici nekadašnje Glavne železničke stanice su Železnice Srbije i one su bile dužne da obezbede tu imovinu, kazao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić

"Radi se o vrednim muzejskim eksponatima i ja ne znam zašto oni nisu dobro čuvani. Železnice su jedine odgovorne, jer Železnički muzej pripada njima, a to su upravo njegovi eksponati i svako drugo prebacivanje odgovornosti na bilo koga drugog je samo skidanje odgovornosti sa onih koji su zapravo krivi što se ovo dogodilo", kazao je Vesić za Studio B, a prenosi Beoinfo.

On je precizirao da je juče tim povodom održan sastanak na kome je posredovao Grad Beograd.

"Grad Beograd nema nikakve veze sa tim događajem, ali smo bili tu zajedno sa preduzećima 'Beograd na vodi' i Železnice i tada je dogovoreno da Železnice obezbede prostor, što je i trebalo od početka da bude urađeno, a da će Muzej nauke i tehnike zajedno sa Železničkim muzejom napraviti projekat rekonstrukcije lokomotiva kako bi one bile vraćene u prvobitno stanje i sačuvane kao vredni muzejski eksponati", kazao je Vesić.

On je istakao da preduzeće "Beograd na vodi" nema nikakve veze sa imovinom Železničkog muzeja niti imaju ikakve veze sa tom parcelom.

Komentara 67

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Vas Obožavalac

Ovi na vlasti sve brljaju, a ovi drugi, koji su pre njih bili na vlasti, odmah skacu i pecaju se na sve. Jadni mi obicni gradjani, koji za razliku od njih imamo prave diplome, jer to sve moramo da gledamo i "transferisemo blam" svakodnevno

18 149

clan elite

A direktor Zeleznica je kadar SNS I verivatno Vucicev uvlakac! Zasto ga ne smenite, vidite da nije sposoban da obavlja funkciju na koju ste ga namestili??

69 245

VelikiMag

Bahatost i vlast kao glavni razlozi bitisanja. SNS režim u jednom čoveku - Vesić

68 156

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo