Glumica Sintija Nikson izgubila trku za guvernerku Njujorka

Glumica Sintija Nikson izgubila trku za guvernerku Njujorka Izvor: Tanjug / AP, Jason DeCrow

Njujorški guverner Endrju Kuomo pobedio je glumicu Sintiju Nikson i obezbedio nominaciju Demokratske stranke za treću trku za mesto guvernera, pokazuju nezvanični rezultati.

Kuomo je osvojio 63,8 odsto glasova, u odnosu na 34,5 odsto za Nikson, pošto je oko 74 odsto izbornih okruga objavilo rezultate, prema njujorškoj izbornoj komisiji.

Bivša glumica serije "Seks i grad", 52-godišnja Nikson zalagala se za zdravstveno osiguranje koje finansira država i veći porez za najbogatije, renoviranje njujorške podzemne železnice, besplatno obrazovanje te smanjenje cena stanovanja.

U televizijskoj debati u avgustu, ona je pokušala Kuoma da opiše kao karijernog političara i pripadnika elite, dok je Kuomo naglasio njin nedostatak iskustva kazavši da glumica potcenjuje izazove vođenja države i "živi u svetu fikcije".

Endrju Kuomo Izvor: Tanjug / AP, Richard Drew

Kuomo potiče iz "demokratske" porodice, a njegov otac takođe je bio njujorški guverner.

Izbori za njujorškog guvernera biće održani 6. novembra.

Nikson je tumačila lik Mirande Hobs u seriji HBO-a "Seks i grad". Udata je za aktivistkinju Kristin Marinoni, a pre toga bila je udata za muškarca s kojim ima troje dece.

Komentara 13

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Republic(s) Of Bananas

"Kuomo potiče iz "demokratske" porodice, a njegov otac takođe je bio njujorški guverner." - pametnom dosta.

9 4

Aki

STA!? ljudi ne vole Marksizam? Nemoguce!

6 5

Republic(s) Of Bananas

"Marksizam" je ništa drugo do analiza i kritika Kapitalizma. To što se neoliberalni kapitalizam sa svim svojim nelogičnostima i paradoksima (npr. "beskrajni rast") i dalje plasira i popularizuje kao JEDINI ekonomski model i to što se "tržišna ekonomija" i dalje postavlja kao osnov svetske ekonomije (umesto npr. RESURSNA) je samo dokaz da kao vrsta baš i nismo pametni koliko mislimo da jesmo a epilog ćemo gledati vrlo uskoro - u narednih 35-50 godina.

7 3

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo