Marojević: Ludačka groteska hvaliti Vučićevu posetu Kosovu

Marojević: Ludačka groteska hvaliti Vučićevu posetu Kosovu Izvor: N1

Reći da je dolazak predsednika Srbije Aleksandra Vučića na Kosovo veliki diplomatski uspeh, to je ludačka groteska, ocenio je u Novom danu pisac Igor Marojević. On je rekao i da opozicija treba da se grupiše, ali i da jasno poruči da je to prelazno rešenje. U politici je u Srbiji preslikan crnogorski model i u vladanju i u opoziciji, dodao je.

Govoreći o odnosima sa Prištinom i pitanju Kosova, Marojević je rekao da se oko tog pitanja diže tenzija kao da nekome to odgovara, iako se malo šta dešava.

 "Iznenađuje me kako to ljudi prate staloženo, ne osećajući potrebu za pomenom", dodao je.

Govoreći o ishodu pregovora, pisac je rekao da se javno mnjenje priprema za ono što znamo da će se i desiti najverovatnije.

"O čemu će da pričaju Vučić i Tači, naravno da neće, bolje je da se svađaju", upitao je.

On je rekao i da javnost vidi tri do pet odsto onoga što se stvarno dešava, odnosno ne dešava u vezi sa tim pitanjem, ali da ipak sukoba ne bi moglo da dođe.

"Osim ako se ne promeni nešto mnogo bitno u konstalaciji globalnoj. Ovo je više odmeravanje snaga i provociranje", zaključio je.

Marojević je rekao i da ni političarima nije jasno šta termin "razgraničenje" podrazumeva.

"Jako je opasno menjati teritorije, to ne može da dovede do koraka dalje u regionu koji je dosta trusan i rovit, i BiH, i Makedonija, i Crna Gora. Nisam siguran da to može da prođe bez neke nove podele negde drugde u regionu", upozorio je.

U vladanju preslikan crnogorski model, opozicija jalova

Opoziciji bi najbolje bilo da se grupiše, ali da se zacrta da je to samo prelazna varijanta, zbog različitog odnosa prema ulasku u EU, smatra Marojević.

Opozicija je naravno neozbiljna, kaže i dodaje da je na srpskoj političkoj sceni preslikan crnogorski model i u vladanju i u meri opozicije.

"Sad dobijamo stabilnu garnituru, koja šta god da se desi ima sve više glasova, i s druge – opoziciju koja je jalova i deluje tragično", kaže.

Kako je rekao, u opoziciji postoji nedostatak platforme i uglavnom se predstavnici tog bloka negativno apriori određuju bilo šta da uradi vladajuća garnitura, umesto da imaju "proorijentir".

Izvor: N1

Komentara 19

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Miloš

Narod ima vlast kakvu zaslužuje a vlast se ponaša upravo onako kako treba da prođe kod takvog naroda.Nažalost to je naša realnost.Sve što nam se događa od 90tih do danas je prouzrokovano stanjem ovog nemoralnog,nepoštenog,primitivnog,samoživog pojedinca koji čini većinu ovog naroda.Prema tome i ako nestanemo kao narod to smo i zaslužili.

55 149

Милутин Балкански

За Slavko: Наша посла! Кажеш: 'umesto da zacrta svoju ponudu (ne onih i onakvih 30 tačaka)'! А којих то ДРУГИХ тачака? Које од понуђених не ваљају? Наброј бар неке! Поступак обједињавања различитости се своди на одабир САМО онога што је прихватљиво за све. Склоност ка омаловажавању свега чега нема у нашој ћупи нас је и довела до успостављања ове несреће која предуго траје и што можда многи неће ни преживети.

26 142

Slavko

Marojević je ukazao na veoma važnu stvar - opozicija prati ritam koji zadaje Vučić. Kad on priča gluposti, opozicija se bavi glupostima, umesto da ih igrnoriše. Posledično - opozicija se najčešće bavi glupostima, umesto da zacrta svoju ponudu (ne onih i onakvih 30 tačaka) i da na tome stalno insistira. Kroz različite prilaze medijima, građanima, pa kad se ukaže i prilika kroz odgovore na delovanje i nedelovanje vladajućih.

63 235

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo