Basketaši žele jedino zlato koje im nedostaje (SKHD)

Basketaši žele jedino zlato koje im nedostaje (SKHD) Izvor: Jamie Squire, Getty Images Sport

Rumunska prestonica Bukurešt će od 14. do 16. septembra biti domaćin FIBA 3x3 Evro kupa (Evropskog prvenstva) za seniorke i seniore.

Majstorović, Domović-Bulut, Ždero i Savić Izvor: KSS
Majstorović, Domović-Bulut, Ždero i Savić

Zanimljiv je podatak da su jedino Španija i Srbija zemlje koje na poslednja tri Evro kupa imaju predstavnike u ženskoj i muškoj konkurenciji, što govori o kvalitetu ovdašnjih selekcija i rada sa njima.

U muškoj konkurenciji Srbiju će predstavljati "četvorka" iz Novog Sada Dušan Domović-Bulut, Dejan Majstorović, Marko Savić i Marko Ždero. Sa ekipom će se na šampionatu nalaziti i selektor muških 3x3 selekcija Goran Vojkić, kao i trener 3x3 selekcija Danilo Lukić. Cilj je zlatna medalja, jedini trofej koji nedostaje Srbiji u reprezentativnim vitrinama.

Muškarci su u grupi A uz selekcije Bosne i Hercegovine i Španije sa kojima će igrati u petak. Srbija prvenstvo počinje duelom protiv BiH od 16 sati, dok će sa Furijom igrati od 20 časova. U slučaju prolaska u četvrtfinale, protivnik će doći iz grupe C u kojoj se nalaze ekipe Rumunije, Letonije i Mađarske.

Ženska reprezentacija, koja će nastupati u sastavu: Marina Marković, Biljana Pešović, Jefimija Karakašević i Mirjana Beronja, a koju vodi selektor Olivera Dragićević Krivokapić, pokušaće da ode korak dalje nego prethodne dve godine (porazi u četvrfinalu).

Srbija je u ženskoj konkurenciji u grupi C uz reprezentacije Holandije i domaćina Rumunije. Drugog dana takmičenja u subotu 15. septembra od 16.25 časova igraće protiv selekcije Holandije, a od 18.25 sati protiv Rumunije. Ukoliko prođe u četvrtfinale Srbija će se sastati sa ekipom iz A grupe u kojoj su Španija, Švajcarska i Ukrajina.

Sve mečeve na šampionatu možete pratiti na Sport klub HD.

Komentara 6

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Marija

Najbolji ste

0 0

Equalizer

Samo napred! Trebalo bi da vas prenosi RTS 1, umesto sto prenosi svako pojavljivanje "pulena".

2 0

Foggy Nelson

Bulut i ekipa, kraljevi basketa!

1 0

* Sva polja su obavezna