Jokanović: Ne kopiram Gvardiolu

Jokanović: Ne kopiram Gvardiolu Izvor: Bryn Lennon, Getty Images Sport
Slaviša Jokanović

Fulam nije dobro otvorio sezonu u Pemijer ligi i nakon poraza u prva dva kola ubrzo se iskupio pobedom nad Barnlijem i remijem sa Brajtonom. U narednom kolu "Kotidžersi" igraju protiv šampiona Mančesater Sitija, a novinare je zanimao odnos menadžera Fulama Slaviše Jokanovića i Pepa Gvardiole.

U subotu 16. avgusta na Etihad stadionu tim srpskog menadžera igraće protiv aktuelnog šampiona, a neki novinari su uporedili stilove dvojice trenera:

"Ne koristim stil Pepa Gvardiole, koristim svoj stil i svoje igrače. Mi ne možemo da se poredimo, on je jedan od najuspešnijih menadžera i pokazao je kako igra može da se menja i da funkcioniše na najvišem nivou i zbog toga treba da ima poštovanje, jer je napravio jedan veoma važan korak u igri", rekao je Jokanović.

Novinare je zanimalo da li u nekim segmentima Fulam kopira Gvardioline zamisli:

"Kopiranje je samo po sebi loše. Nije ni toliko lako kopirati na ovom nivou. Mi pokušavamo da se prilagodimo i razumemo igru tako da možemo da je iskoristimo za naše dobre rezultate. Sledi nam teška utakmica i veliki test, ja sam i dalje mlad menadžer. Moramo da se prilagodimo Premijer ligi - ovo je tim sa ogromnom istorijom i mi moramo da uradimo sve što možemo kako bismo postali konkurentni za Ligu šampiona u budućnosti", izjavio je 50-godišnji srpski stručnjak.

Jokanović je trenersku karijeru započeo 2007. godine u beogradskom Partizanu, a do sada je u Engleskoj bio trener Votforda i Fulama. Radio je još u Bugarskoj, Tajlandu, Španiji i Izraelu.

Komentara 7

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Bata Niš

A zašto ne, vrlina je ugledati se i kopirati najbolje.

4 4

Pfc

Zato što ne odgovaraju svi stilovi igre svim igračima u svim klubovima

10 0

Wolf 359

Napred Jokane,svi navijamo za Fulam!

22 1

* Sva polja su obavezna