Džef Bezos daje dve milijarde dolara u humanitarne svrhe

Džef Bezos daje dve milijarde dolara u humanitarne svrhe Izvor: Reuters/Joshua Roberts

Osnivač i direkor Amazona Džef Bezos najavio je danas da će dati dve milijarde dolara za pokretanje fonda koji će pomagati otvaranje predškolskih ustanova u siromašnim kvartovima i davati novac neprofitnim organizacijama za pomaganje porodica koje nemaju kuće.

Bezos, čiji udeo u Amazonu vredi oko 160 milijardi dolara, rekao je da će se fond zvati “Bezos Day One Fund”.

Portparolka Amazona je rekla da će novac doći direktno od Bezosa, mada nije iznela puno detalja kako će fond raditi, preneo je Asošiejtid pres.

Direktor Amazona je na Tviteru naveo da će jedan deo fonda novac davati organizacijama i grupama koje pružaju utočište i hranu mladim porodicama bez doma. Drugi deo fonda će pokrenuti besplatne vrtiće u delovima gradova s niskim prihodima, gde će "deca biti mušterije".

Zasad nije poznato kako će izgledati ti vrtići osim što će raditi po Montesori metodi koja se fokusira na učenje uz igru, kao i na individualnost i društveno-emotivni razvoj.

S rastom vrednosti akcija Amazona, koji je početkom meseca premašio hiljadu milijardi dolara tržišne vrednosti, povećano je i Bezosovo bogatstvo. On je ove godine na Forbsovoj listi premašio osnivača Majkrosofta Bila Gejtsa i investitora Vorena Bafeta.

Bezosu je bogatstvo omogućilo da se upušta i duge poduhvate - pokrenuo je kompaniju za istraživanje svemira Blu oridžin i kupio list Vašington post.

Komentara 14

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Dejan

Ulozi ti u pronalazak leka ili vakcine protiv malarije, hiv-a, denga groznice. Naucnici se zale da nije dovoljno 3 milijarde dolara koliko se godisnje izdvaja nego traze da se izdvaja 9.

0 0

BeoGrad

Pere savest, a radnici na minimalcu u jezivim uslovima! Poreska olakšica i to je to!

14 0

Gogi

Najgori poslodavac u USA. Šta reći za takvog čoveka.

18 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo