SZS: Različitost nije prepreka kada se borite za budućnost

SZS: Različitost nije prepreka kada se borite za budućnost Izvor: N1

U Vršcu je večeras održan miting Saveza za Srbiju, na kome su lideri te koalicije predstavili svoj program od 30 tačaka. Različitost nije prepreka kada se borite za budućnost, poruka koju su svako na svoj način, izgovorili lideri Saveza za Srbiju u Vršcu.

Oni su rekli da živimo u državi u kojoj sve zavisi od raspoloženja jednog čoveka i naglasili da je pre svega, bitno da se vrati država građanima, pa tek onda govoriti o političkim razlikama.

Njih će, kako su rekli, ostaviti po strani dok se ne promeni vlast, a onda će građani moći da biraju između njihovih posebnosti.

"Savez je neophodan zato što živimo u ovakvim okolnostima i mi ćemo se, svi članovi saveza, boriti da se izmene te okolnosti i da ne moramo više nikada da pravimo saveze, nego da sa svojim posebnostima izađemo pred vas birače. Sada smo prinuđeni na to, jer smo razumeli u kakvom trenutku i u kakvim okolnostima živimo", kazao je predsednik DS-a Zoran Lutovac.

Iako ne govore kako tačno planiraju da promene vlast, lideri Saveza za Srbiju govorili su o budućnosti. Kažu da nakon osvajanja vlasti planiraju da formiraju prelaznu vladu koju će voditi stručnjaci i koja će biti oročena na godinu dana.

Kako su rekli, u današnje vreme usaglasili su se u programu od 30 tačaka koji, naglašavaju, nije površan, već suštinski.

"To nisu jedna ili dve protokolarnih tačaka, to je 30 veoma složenih tačaka i važnih društvenih i političkih tema oko kojih smo mi postigli punu saglasnost. Tu je i zakon o ispitivanju porekla imovine svih nosilaca javnih funkcija od 1990. do danas, tu je nezastarevanje krivičnih dela iz pljačkaških privatizacija, tu je borba protiv kriminala i korupcije, lustracija i odgovornost, tu je podrška domaćoj privredi i poljoprivredi i selu", rekao je lider Pokreta Dveri Boško Obradović.

Skup je protekao bez incidenata.

Iz Vršca izveštava reporter N1 Miograd Sovilj:

Izvor: N1

Tagovi: Savez za Srbiju

Komentara 39

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

worm

Tesko nama kad se udruze gladni vlasti...razbucace Srbiju k'o Panta pitu!

0 3

6.OKTOBAR

Potpuno se slazemo sa 9.Martom.Nazalost mi kao drustvo nismo uspeli da iznesemo ni 9.mart a ni da sprovedemo 6.oktobar.Lider 9.marta,Vuk Draskovic sedi u skute sa onima protiv kojih se borio a Boris Tadic bi sa onima ,on medu prvima koji nisu imali snage a ni interesa da se sprovede 6.oktobar 2000. godine.Akteri na politickoj sceni su isti vec trideset godina,koalicija oko Vucica i koalicija oko Dilasa+ okuplja oko 2,5 miliona biraca.STA JE SA DRUGIH 2,5 MILIONA BIRACA-APSTINENATA.Tacno je da nam treba nova partija koja bi u svom programu i filozofiji objedinila,9.mart i 6.oktobar. SRP-sloboda,rad i pravda.

4 152

Momir

Ovde samo fali još neki Anarhista recimo Bakunjin.

145 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo