Vučić: Sporazum uz jasne garancije Srbiji za ulazak u EU

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u intervjuu za Rojters izjavio da bi postizanje sporazuma Beograda i Prištine trebalo da podrazumeva i jasne garancije za ulazak Srbije u Evropsku uniju, što, kako kaže, mnogi evropski lideri u trenutku kada slede izbori za Evropski parlament, ne bi voleli da čuju.

Izvor: Rojters

Vučić je poručio da će bilo kakav dogovor Beograda i Prištine biti bolji od rešenja, koje, navodi, može da donese neko treći.

"Ukoliko bismo mi postigli sporazum, Beograd i Priština, nedvosmisleno je da bi Srbija morala da dobije jasne garancije za ulazak u EU 2025. Mislite li da bi to građani svih zemalja država članica voleli da čuju u izbornoj kampanji? Mislite li da bi mnogi političari država članica želeli da čuju? Ne bih se kladio u to", kazao je Vučić.

Komentara 153

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Kole

Plaši se EU da ne postanemo vodeći u smanjenju nezaposlenosti i rastu BDP-a?

5 0

Zlopamtilo

Ne znam kako to EU može da garantuje , da da ozbiljnu nedvosmislenu garanciju da ćemo MI da ispunimo uslove za prijem ,odnosno da ćemo na primer da uredimo pravosuđe ? Kakve to konkretno , ima veze sa EU ?Vi se istovremeno dok se "borite" za prijem u EU , trudite da od nas napravite "Afriku" na samoj granici EU u smislu izvora jeftine a solidno kvalifikovane radne snage .Mi njima savršeno odgovaramo baš ovakvi kakvi smo i ovde gde smo .A to kakvo je nama pravosuđe , mediji i sl , ako je nama ok i njima je . A nama je izgleda dobro ....

27 189

Maxza

Sarena laza i zamlacivanje za srbijansku publiku.....dobro on zna da te garancije je nemoguce dobiti ( procedudalno niko nema ingerenciju da a osnovu priznavanja Kosova izda takvu garanciju) ..... ali cinjenica je da je Srbija vec dobila garanciju da kada ispuni uslove postavljene za prijem postace clan EU.

21 149

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo