FIFA staje na put nekontrolisanim pozajmicama

FIFA staje na put nekontrolisanim pozajmicama Izvor: Paolo Bruno, Getty Images Sport
Đani Infantino

Svetska fudbalska federacija (FIFA) razrađuje plan kojim bi se uvela kontrola u sistem pozajmica igrača, koji bogatiji klubovi koriste bez ikakvih limita.

Kako prenosi nemački "Bild", FIFA je u saradnji sa Evropskom asocijacijom klubova iznela predlog prema kojem bi se broj pozajmica jednog kluba ograničio na osam fudbalera. 

Takođe, bilo bi dozvoljeno da u jedan klub na pozajmicu odu istovremeno najviše trojica igrača iz drugog kluba. Izuzetak bi bili igrači mlađi od 21 godine, koji su ponikli u klubu, a koji se tu nalaze pod ugovorom. 

Ovakav plan bi najviše stao na put elitnom društvu klubova, kao što je na primer Čelsi, koji praktikuje da kupuje veliki broj igrača, a da ih zatim odmah prosleđuje na pozajmice. Sličnu praksu koriste i Mančester Siti, Juventus i mnogi drugi. 

Pozajmice u teoriji bi trebalo da pomognu mladim igračima kako bi stekli neophodno iskustvo, ali u praksi se one koriste kako bi se uticalo na tržište igrača i prigrabili mladi i talentovani fudbaleri, iako u tom momentu oni klubovima i nisu potrebni. 

Komentara 3

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

I td...

Ahahahahahaaaa

3 2

malibu

sta fifu briga kako ce neko da vodi biznis?i fifa se odnosi prema fudbalu kao prema biznisu pa zasto ne bi i klubovi tako.

10 7

Gos'n

Parma kad je vodio onaj albanac imala preko 200 igraca, pa pozajmljivala.

15 0

* Sva polja su obavezna