Šansa za Splićane? De Laurentis želi da kupi Hajduk

Šansa za Splićane? De Laurentis želi da kupi Hajduk Izvor: Francesco Pecoraro, Getty Images Sport

Vlasnik Napolija Aurelio de Laurentis otkrio je da bi kupio splitski Hajduk ukoliko bi za to dobio šansu.

Splićani se godinama unazad nalaze u velikim problemima, pre svega finansijske prirode, pa su dugo u senci najvećeg rivala Dinama. Hajduk je poslednji put bio šampion Hrvatske 2005. godine. Velika je verovatnoća da do titule neće doći ni ove sezone, pošto posle samo šest kola HNL Dinamo beži 10 bodova.

"Dajte mi priliku i kupiću Hajduk", izjavio je De Laurentis, po završetku sastanka Udruženja evropskih klubova održanog u Splitu, i dodao:

"Nedavno sam preuzeo Bari, ali to ne znači da nisam zainteresovan i za Hajduk. Treba razmotriti tu mogućnost, analizirati sve. Vidim da je Hajduk u problemima. Eduardo Reja mi je rekao da je klub u rukama navijača, koji ne žele da on ode u privatno vlasništvo. Ja ne želim da razgovaram sa njima o tome, nego sa direktorima, ljudima iz gradske uprave. Spreman sam da uložim novac".

Kontroverzni biznismen bogatstvo je ostvario u filmskoj industriji. Njegova izdavačka kuća Filmauro jedna je od najuticajnijih u Italiji.

Na čelu Napolija je od 2004. godine, kad su Napolitanci bili u Seriji C1. U međuvremenu, postali su jedan od najjačih klubova na Apeninima.

Komentara 5

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Aleksa

Ako neko iz Italije nudi da kupi Hajduk,to treba odbiti bez razmišljanja.

0 2

Mosor

Niste htijeli ostati partizanski klub, bićete talijanski. Ima li još Splićana u Splitu?

10 3

Lena

Voli Italija da kupuje u DAlmaciji-zasto je Hajduk u losoj situaciji je pitanje koje nema veze sa fudbalom

9 0

* Sva polja su obavezna