Novaković saslušan u policiji, podnete tri krivične prijave

Novaković saslušan u policiji, podnete tri krivične prijave Izvor: N1

Poverenik Narodne stranke za Vojvodinu Borislav Novaković saslušan je u policijskoj stanici u Vrbasu nakon što je priveden zbog protivljenja uklanjanju objekta koje sprovodi opština Vrbas. Nakon saslušanja biće pušteni i ostali privedeni.

Advokat Vladimir Gajić je izjavio da su podnete tri krivične prijave - Borislavu Novakoviću, Ognjenu Vujičiću i Aleksi Mihailu - zbog ometanja službenog lica u obavljanju dužnosti. Za to delo zaprećena je kazna zatvora od jedne do osam godina.

Podsetimo, Novaković i još sedam osoba privedeno je jutros nakon što su se usprotivili rušenju bašte kafića, čiji je neformalni suvlasnik Ognjen Vujičić, član Narodne stranke.  

Gajić je ocenio da je reč o ozbiljnom krivičnom delu koje se stavlja na teret osumnjičenima i ocenio da je čitav postupak "prilično neozbiljan".

"Ono što sam ja saznao danas ovde u Vrbasu jeste da opštinska uprava sprovodi jedan nezakonit postupak. Pokušava da iseli zakupca iz kafića na osnovu jednostrano raskinutog ugovora u administrativnoj proceduri. To je protivzakonito. Jedini put je preko suda. Ovako su skratili proceduru i angažovali odmah policiju", izjavio je Gajić.

Novaković je podsetio da je on pokrajinski poslanik i ocenio da je njegova dužnost da zastupa svoje birače na teritoriji cele Vojvodine, gde god se krše prava ili kad god mu neki građanin ukaže na nepravilnosti državnih organa.

"I to se dogodilo ovde u Vrbasu. Opštinska vlast je potpuno zloupotrebila policiju obračunavajući se sa Ognjenom Vujičićem samo zato što je član Narodne stranke", kaže Novaković.

Policija raspoređena oko kafića

vrbas Izvor: N1

Veći broj policajaca i dalje je raspoređen oko kafića "Centar cafe", gde su komunalni radnici počeli da uklanjaju baštu. Prema rečima Vladimira Milića, pavnog zastupnika vlasnika, pojavili su se oko šest sati jutros bez ikakvog naloga.

Dodaje da su do sada komunalne službe u tri navrata najavljivale rušenje, ali su ih u tome sprečili građani. Jutros su prvi put došli u pratnji policije i bez najave, kaže on.

Milić pojašnjava da bašta postoji već godinu i po dana, da su imali redovan ugovor o zakupu površine sa opštinom, ali da je taj ugovor raskinut uprkos tome što su vlasnici u roku izmirili dugovanja koja su imali.

"Ubrzo nakon toga, komunalna inspekcija pokrenula je postupak protiv Vujičića, iako se on, kao neformalni suvlasnik, ne vodi nigde u zvaničnim papirima. Jasno je da je ovo politički motivisan slučaj", navodi Milić.

U Narodnoj stranci u Vrbasu napominju da je ugovor o zakupu sa opštinom raskinut samo dan nakon što je Vujičić na društvenim mrežama saopštio da je postao njihov član.

Komentar iz Opštine Vrbas nismo uspeli da dobijemo.

U Vrbasu je bila reporterka N1 Nataša Kovačev:

Izvor: N1

Komentara 55

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Miša

Da vas pitam dragi moji znateli 2012 god za koga ste glasali 50 + 1 posto

0 0

Vojislav

Ja sam drugi suvlasnik koji je otisao da zaradi neku crkavicu u inostranstvo jer od tog kafica nemamo skoro nista od silnih dazbina i kada sam video ovo zaprepastio sam se i uplasio za svoj povratak i moju porodicu koja je ostala dole,uzeli su nam i ono malo mukom stvoreno,ne znam cemu ovo vodi i iskreno ne vidim vise zivot postenih ljudi u Srbiji...

21 3

Radoje

Al' smo pametni, ne može po Vrbasu, a na vrhu Kopaonika može. Nušić bi rekao : TRT!

17 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo