Novi granični prelaz s Mađarskom naredne godine

Novi granični prelaz s Mađarskom naredne godine Izvor: N1
Ilustracija, arhiva

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić najavila je, tokom razgovora sa ambasadorom Mađarske Atilom Pinterom, otvaranje novog graničnog prelaza između dve zemlje u 2019. godini kao i nastavak razgovora o izgradnji zajedničkog železničkog graničnog prelaza sa ciljem povećanja efikasnosti i konkurentnosti železničkog saobraćaja.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, premijerka je tokom razgovora u Beogradu ocenila da je to pitanje posebno važno i u vezi sa realizacijom projekta brze pruge Beograd – Budimpešta, koji predstavlja prvi prekogranični projekat u okviru mehanizma saradnje "16+1".

Tema razgovora bila je i saradnja na projektu Fruškogorski koridor, odnosno izgradnji autoputa od Novog Sada do Rume a premijerka Srbije posebno je ukazala na značaj četiri zajedničke sednice dve vlade, održane u Srbiji i Mađarskoj, koje su rezultirale potpisivanjem više memoranduma i sporazuma i realizacijom značajnih projekata.

Ambasador Pinter zahvalio je Vladi Srbije na sredstvima koje je izdvojila za izgradnju kotlarnice "Nova toplana" u Senti, koja je sa pratećom infrastrukturnom instalacijom sa čeličnim gasovodom koštala skoro 213 miliona dinara.

On je ocenio da je ulaganje 164 miliona dinara za obnovu srednjoškolskog centra i 33 miliona dinara za Dom zdravlja u Senti, opštini sa većinskim mađarskim stanovništvom, jasan pokazatelj brige Vlade Srbije za život građana koji pripadaju nacionalnim manjinama.

Komentara 9

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

веља1

Браћо ботови, овде је реч о железничком прелазу! Тешко да ће тај умањити колоне аутомобила.

1 0

Mirko

Ovo je i više nego sjajna vest za sve putnike, konačno da se malo rasteretiti Horgoš i da se smanje gužve i čekanja pogotovo u toku sezone odmora.

170 1

Nela

Treba smanjiti gužve na graničnim prelazima,u suprotnom turisti će nas zaobilaziti.

279 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo