Kovačević: Istraga traje dok se ne pronađe nalogodavac

Kovačević: Istraga traje dok se ne pronađe nalogodavac Izvor: N1

Novinar BN televizije Vladimir Kovačević kazao je za N1 da ''postoje indicije ko bi mogao da stoji iza napada na njega'', ali da, kako kaže, nije profesionalno da o tome govori dok istraga traje.

Ovaj napad je kvalifikovan kao pokušaj ubistva, a banjalučka policija uhapsila je jednog od napadača, Marka Čolića. Gost N1 televizije kazao je da se oseća dobro, da ima vrtoglavice, i izrazio nadu da neće osećati trajne posledice.

''Još uvek imam sporadične vrtoglavice, a doktori kažu da je to normalno. Mnogo je bolje nego prethodne sedmice, odmaram i oporavljam se, nadam se da neće biti trajnih posledica'', kazao je Kovačević.

''Svi mi negde u podsvesti imamo da radimo rizičan posao. Verujem da nisam jedini koji razmišlja o tome, ali da je to normalno, nije normalno'', dodao je on.

Prema njegovim rečima, istragu će smatrati završenom tek kada budu poznati nalogodavci.

 ''Ja imam nekih indicija o kojima ne bi bilo profesionalno da govorim jer istraga još uvek traje i zvanično motiv nije poznat. Rekao sam da neću smatrati da je istraga završena dok se ne sazna ko su nalogodavci. Ono što sasvim odgovorno i jasno tvrdim, ne može postojati lični motiv, jer čoveka koji me napao ne poznajem i prvi put sam čuo za njega kad je uhapšen'', naglasio je Kovačević.

Opisao je i dolazak predsednika Republike Srpske Milorada Dodika u bolnicu.

''Mene su zvali iz kabineta predsednika i pitali da li sam sagalasan da predsednik dođe. Rekao sam da nije problem, ali i da ne bude problem da kažem ono što mislim. Rekao sam da, iako njega ni u ludilu ne smatram odgovornim za napad na mene, smatram da je dobrim delom odgovoran i on i vlast u Republici Srpskoj za stvaranje ambijenta da su novinari označeni za izdaju interesa Republike. Predsednik Republike je prihvatio moju konstataciju, rastali smo se prijateljski, nisam hteo da se fotografišem jer nisam hteo da budem deo političkih igara. Dolazili su u posetu i pojedini opozicioni političari s kojima se takođe nisam slikao'', dodao je novinar BN televizije.

Podsećamo, dva nepoznata mladića krajem avgusta su u banjalučkom naselju Obilićevo brutalno pretukli novinara BN TV Vladimira Kovačevića. Nakon napada, uhapšen je Marko Čolić. Njemu je, u međuvremenu, određen jednomesečni pritvor.

Komentara 4

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

El Chapo

Znači nikada

1 145

jovan

Želim ti brz oporavak

43 146

Mira

Hrabar covek

49 255

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo