Vesić: Bespravni objekti ne mogu na javnu infrastrukturu

Vesić: Bespravni objekti ne mogu na javnu infrastrukturu Izvor: N1

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić održao je sastanak sa predstavnicima Elektroprivrede Srbije i gradskih komunalnih preduzeća u vezi sa bespravnom gradnjom i najavio da će Grad ubuduće koordinisati rad javnih preduzeća kako više nijedan “bespravni objekat ne bi bio priključen na javnu infrastrukturu”.

Vesić je podsetio da je priključenje bespravnih objekata na energetsku, vodovodnu, kanalizacionu i toplovodnu mrežu krivično delo, preneo je Beoinfo.

On je ponovio da oni koji grade bespravno otimaju novac iz budžeta i da je samo budžet Grada Beograda oštećen za više od 70 miliona evra jer nije plaćena naknada za građevinsko zemljište.

Bespravni objekti nisu sigurni za stanovanje i da projekti po kojima se ove zgrade grade ne prolaze nikakvu kontrolu države, rekao je Vesić i zamolio građane da ne kupuje takve stanove jer ugrožavaju svoju bezbednost.

Notari, takođe, ne smeju da overavaju ugovore za stanove iz bespravne gradnje jer su dužni da štite građane, rekao je Vesić.

Komentara 31

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

alexis

a gde je gradonacelnik?

1 0

Svepozskonu

A je l to vazi i za bespravne vikendice Tome nam Nikolica i nkegove sinove ilo je on aboliran zbog zasluga za narod?

3 0

sara

odlicna odluka, na ovaj nacin se niko nece usuditi na bespravnu gradnju, jer niko nece kupiti stan bez struje, vode i kanalizacije

1 3

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo