NBS dobija nove viceguvernere

NBS dobija nove viceguvernere Izvor: N1
(arhiva)

Narodna banka Srbije uputila je Skupštini Srbije Predlog odluke o izboru viceguvernera zbog isteka mandata dva viceguvernera NBS, objavljeno je na sajtu B92.

Kako se navodi u Predlogu, mandati viceguvernera Dijane Dragutinović i Veselina Pješčića ističu 25. septembra i predloženo je Skupštini Srbije da na njihovo mesto budu imenovani Dragana Stanić i Ana Ivković.

Dragutinović je široj javnosti poznata kao bivša ministarka finansija u Vladi Mirka Cvetkovića, ali je dobar deo svog radnog veka provela upravo u NBS. Pre dolaska na visoku funkciju u Vladi, od 2004. do 2008, ona je takođe obavljala posao viceguvernera.

Poslednji put je na tu funkciju birana 25. septembra 2012. godine, kada su na tu funkciju izabrane i Ana Gligorijević i Veselin Pješčić.

Dragana Stanić, koja je predložena za novog viceguvernera na mandat od četiri godine, trenutno obavlja dužnost generalnog direktora Sektora za platni sistem u NBS.

Druga kandidatkinja predložena za tu funkciju na mandat od tri godine je Ana Ivković, koja radi kao generalni direktor Direktorata za ekonomska istraživanja i statistiku u NBS.

Prema pisanju medija, plata viceguvernera Dijane Dragutinović bila je skoro 450.000 dinara.

Komentara 2

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Predrag

A ŠTA sa ZLATOM iz Bora,koliko to tona je izgubljeno "knjigovodstveno",prema podacima NBS!?

2 0

Dure

Bahato i napredno

2 202

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo