Ariston otvara robotizovanu fabriku grejača u Svilajncu

Ariston otvara robotizovanu fabriku grejača u Svilajncu Izvor: N1

Italijanska kompanija Ariston otvoriće u Svilajncu prvu robotizovanu fabriku u Srbiji za proizvodnju grejača za belu tehniku početkom naredne godine, a plan je da godišnji izvoz dostigne 30 miliona dolara.

Reč je o proizvodnji koja se zasniva na robotima i visokostručnoj radnoj snazi, pa je plan da se do kraja godine prva grupa radnika i inženjera biti upućena na obuku u Italiju, rekao je predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović.

Fabrika u Svilajncu proizvodiće grejače za ceo svet, odnosno za sve proizvođače bele tehnike Boš, Gorenje i ostale poznate brendove, dodao je Milanović i napomenuo da je plan da izvoz dostigne 30 miliona dolara za tri godine.

Ariston je posle ispitivanja tržišta u Srbiji odlučio da novu fabriku izgradi u Svilajncu, sa opštinom je već potpisan ugovor o iznajmljivanju hale od 4.000 kvadrata u Velikom polju, a ugovorom predviđeno da je i otkupe ukoliko budu zadovoljni proizvodnjom.

Fabrika će u naredne tri godine zaposliti 110 radnika, najavio je Milanović.

Ariston je preuzeo pogon, do kraja godine biće montirana najsavremenija oprema, početak proizvodnje je predviđen za početak naredne godine, a raspisan je konkurs za prijem radnika.

Tagovi: fabrika , Svilajnac

Komentara 6

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Rade

Ovde i roboti imaju manje plate nego u svetu.

0 186

Konstatin

Konacno. Potrebno nam je sto vise ovakvih fabrika.

280 1

Bedni Predsedavajući

Koliko plaća država po otvorenom robotskom mestu? Koliko ide u Pio?

57 358

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo