U Novom danu o vršnjačkom nasilju

U Novom danu o vršnjačkom nasilju Izvor: N1

Ako zvanična statistika pokazuje da je svako četvrto dete žrtva vršnjačkog nasilja, onda svi imamo razloga da budemo zabrinuti.Šta možemo da uradimo kako bi ovaj, sada već hronični problem našeg društva, počeo da se rešava?

O tome u temi jutra govore Ivana Milenković, koordinatorka udruženja "Drug nije meta", koje se bavi borbom protiv vršnjačkog nasilja, psiholog Ljubica Bogetić, kao i otac dečaka koji je pretrpeo vršnjačko nasilje.

Štampu listamo sa novinarom nedeljnika NIN Vukom Cvijićem.

Udruženje obolelih od limfoma LIPA, u saradnji sa strukovnim Udruženjem SLG (Srpska Limfomska Grupa) organizuje prvu konferenciju pacijenata sa limfomom i HLL-om, povodom obeležavanja svetskog dana borbe protiv limfoma, u subotu, 15. septembra u Beogradu. Tim povodom naši gosti su Maja Kocić, predsednik Udruženja pacijenata obolelih od limfoma LIPA i dr Vladislava Đurašinović, hematolog KC Srbije.

U nastavku emisije predstavljamo DOBA Fakultet, i govorimo o nastavnim programima. Naša gošća je direktorka Jasna Dominko Baloh.

Plastične operacije, antiejdžing tretmani su sve popularniji, kako u svetu tako i kod nas. Sa tom razlikom što u Srbiji oblast antiejdžinga nije u potpunosti uređena i to dovodi do toga da može da se naruši zdravlje pacijenata. Upravo zato je Ministarstvo zdravlja formiralo radnu grupu koja će definisati ovu oblast kao i neophodne kriterijume za rad. Tim povodom jedna od članica radne grupe je dr Ioanna Batsialou, specijalista mezoterapije i antiaging medicine.

U nastavku jutarnjeg programa najavljujemo peto izdanje festivala Bluz bendova u u Domu kulture Studentski grad 19. i 20. septembra. O tome govore Nenad Todorović iz benda The Cockblocker i Marina Lučić iz Doma kulture Studentski grad.

Komentara 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo