Stevanović: Očekujemo da privatizacija PKB-a bude uspešna

Stevanović: Očekujemo da privatizacija PKB-a bude uspešna Izvor: N1

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Srbije Dragan Stevanović rekao je da očekuje da privatizacija Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB) bude uspešna i da će svi radnici tog preduzeća zadržati svoja radna mesta.

Na tenderu za prodaju imovine PKB-a stigla je jedna ponuda i u četvrtak će Ministarstvo privrede objaviti ko je dostavio ponudu i da li je ona validna.

"Ako ponuda ispunjava uslove tendera onda će biti proglašeno ko je kupac imovine PKB-a koja je oglašena na prodaju", rekao je Stevanović na konferenciji za novinare u Agenciji za privredne registre.

On je istakao da se nada da je dobra ponuda za PKB, jer je i za tu kompaniju i za Srbiju značajno da dobije investitora koji će moći da ulaže u poljoprivrednu proizvodnju.

"PKB u sadašnjem formatu ne može da opstane bez dodatnih ulaganja", ocenio je Stevanović i naveo da to preduzeće ima 1.700 zaposlenih i raspolaže sa 20.000 grla stoke.

Stevanović je kazao da bi trebalo da do kraja godine budu završene nedavno oglašene prodaje Luke Novi Sad i Valjevske pivare, a biće objavljeni tenderi za prodaju Petrohemije i Metanolsko-sirćetnog kombinata (MSK) iz Kikinde.

"Nije stiglo ni jedno pismo o namerama za Petrohemiju, ali je dobro što ta kompanija, kao i MSK, ima pozitivno tekuće poslovanje", rekao je Stevanović.

Đilas: Namešten postupak prodaje PKB-a

Jedan od osnivača Saveza za Srbiju i bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas ocenio je da privatizacija Poljoprivrednog kombinata Beograda (PKB) predstavlja nastavak prodaje prirodnih resursa Srbije i dodao da je reč o "jasno nameštenom postupku prodaje".

"Privatizacija PKB-a je nastavak prodaje prirodnih resursa Srbije - prodaju se zemlja, rudna bogatstva, vode... Jednostavno rečeno, prodaje se Srbija", naveo je Đilas u pisanoj izjavi agenciji Beta, povodom najavljenog objavljivanja ponuđača za kupovinu imovine PKB-a.

On je dodao da akterima, u javnosti često osuđivanih privatizacija posle 2000. godine, nikada nije palo na pamet da prodaju ono za šta su se generacije u ratovima i u miru borile da bude vlasništvo države Srbije.

"Aleksandar Vučić i njegova SNS familija upravo to rade. Ne interesuje ih što generacije koje dolaze neće imati čime da raspolažu. RTB Bor je prodat za pet odsto realne vrednosti, pančevačka 'Azotara' se gasi, a sada je došao red na PKB, koji se u jasno nameštenom postupku prodaje jedinom ponuđaču - arapskoj 'Al Dahri'", rekao je on.

Komentara 26

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Sele

Gospodine Stevanoviću, nadam se da će svi odgovorni za ovu pljačku i bruku , zajedno sa vama, uspešno završiti na robiji...

3 0

igo

Ako neko hoće da kupi Svevišnjeg i njegove poslušnike dajemo ih za džabe.A nama šta bude.A bilo bi sigurno bolje.

3 603

Стеван

Заборавио сам да питам шта кажу СИНДИКАТИ ???

15 236

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo