SDS: Još nismo doneli odluku o ulasku u Savez za Srbiju

SDS: Još nismo doneli odluku o ulasku u Savez za Srbiju Izvor: N1

Član Predsedništva Socijaldemokratske stranke (SDS) Konstantin Samofalov izjavio je da SDS još nije doneo odluku o ulasku u Savez za Srbiju.

"Razmatramo svako rešenje, a odluku ćemo doneti nakon svih završenih razgovora i tada obavestiti javnost o tome", kazao je Samofalov agenciji Beta.  

Samofalov je naveo da SDS želi ujedinjenje srodne opozicije, ali da istovremeno ne želi da doprinose dodatnoj fragmentaciji opozicije.  

On je rekao da se ta stranka sve vreme zalaže za ujedinjenje srodne opozcije i da godinama razgovara sa svim opozcionim akterima na tu temu, te i da je i dalje pri stavu da je najbolje rešenje ujedinjenje srodne opozicije, što "ne zavisi samo od SDS".  

"Smatramo da je takođe štetno da svako pravi svoj blok spram svojih kriterijuma i zato razgovaramo sa svima, tražeći u postojećim okolnostima ako ne najbolje, onda najmanje loše rešenje. Mogla je i SDS da napravi svoj blok, ali to nije rešenje jer bismo imali više blokova na kraju nego stranaka", kazao je Samofalov.  

List Blic objavio je da lider SDS Boris Tadić pregovara oko priključenja SDS-a Savezu za Srbiju i da je blizu odluke o ulasku, ali da se još ne zna kada će zvanično biti doneta.  

Tadić je pre mesec i po dana rekao da neće ulaziti u blok u kome su Dveri i Demokratska stranka Srbije - čiji lider Miloš Jovanović je potvrdio da su u toku pregovori o ulasku u Savez za Srbiju.  

Savez za Srbiju formiran je pre nedelju dana u Beogradu potpisivanjem sporazuma, a čine ga Narodna stranka, Demokratska stranka, pokret Dveri, Levica Srbije, Zdrava Srbija, Pokret za preokret, Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije "Otadžbina", Udruženi sindikati "Sloga" i Zajedno za Srbiju. Nekadašnji predsednik DS i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas je inicirao osnivanje tog saveza.

Komentara 32

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Bojan

Ući će sigurno, pošto sada u koaliciji sa Čedom i Čankom ne bi mogli da dobace ni do 3%, a Tadić ako ostane ispod cenzusa završio je i ovaj film

3 1

Dobrivoje

Još samo fali maneken.

2 1

Novljanka

Nisam sigurna da imate puno izbora!..Nizak rejting stranke, gotovo nevidljiva na javnoj sceni-izuzev povremenih istupa Bodisa Tadica...Ne verujem da ce opstati bez udruzivanja sa nekom strankon ili savezom. Vremena je sve manje,i za SDS i za opoziciju!

149 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo