Okrugli sto o nacrtu ustavnih amandmana 18. septembra

Okrugli sto o nacrtu ustavnih amandmana 18. septembra Izvor: N1

Okrugli sto o nacrtu ustavnih amandmana iz oblasti pravosuđa biće održan u utorak 18, septembra, saznaje N1.

Skup, na koji će biti pozvani predstavnici pravosudnih organa i institucija, kao i istaknuti pravnici, biće održan u hotelu Metropol.

Na okruglom stolu uvodne govore održaće predsednica vlade Ana Brnabić, kao i predstavnici OEBS-a, EU i Saveta Evrope, dok će tekst amandmana prezentovati ministarka pravde Nela Kuburović. Prema planu, rasprava bi trebalo da traje ukupno pet časova.

Održavanje okruglog stola najavila je ranije ministarka pravde Nela Kuburtović, navodeći da će to biti način da se razmene mišljenja o finalnoj verziji nacrta amadmana i eventualno ukaže na određene neusklađenosti teksta sa evropskim propisima, uz ocenu da je tekst koji je juče objavljen u potpunosti usklađen sa preporukama Venecijanske komisije.
Ministarstvo pravde juče je objavilo finalni tekst nacrta amandmana na Ustav Srbije iz obklasti pravosuđa. Prve reakcije strukovnih udruženja na takj tekst su uglavnom negativne.

Komentara 3

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Stevan

Opet pokušaj da se kozmetikom, samo u jednom delu, zadrzi postojece stanje. U kome vlast sve moze. Nažalost vlastodrsci nece da znaju, da to po prirodnim zakonima koji vladaju u drustvu, NE MOZE. I ODVLAČE NAS, GURAJU, SVE DUBLJE U SVAKOJAKE NEVOLJE (natalitet i nacionalni dohodak, medjunacionalni i klasni sukobi, medjunarodna inferiornost...) !!!

0 0

Vihor

Samo zakon da se primeni,bez politickih odluka.Jednom da budemo zdravo i pravno drustvo!

2 0

pravnik

ove izmene su napisane da ne bismo postali zdravo i pravno drustvo

12 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo