Čajetina dobila dozvolu za sledeću fazu gondole na Zlatiboru

Čajetina dobila dozvolu za sledeću fazu gondole na Zlatiboru Izvor: N1

Opština Čajetina saopštila je da je dobila dozvolu za sledeću fazu izgradnje Gold gondole Zlatibor, koja podrazumeva podizanje 19 stubova od početne stanice u centru Zlatibora do međustanice na polovini trase, čime je rešen problem koji je usporio radove na tom projektu.

Kako je navedeno, očekuje se da će gradnja početi za dve nedelje u skladu sa dinamičkim planom i pratećom dokumentacijom konzorcijuma izvođača, a vrednost radova na toj fazi je oko 45 miliona dinara. 

Direktorka Javnog preduzeća Gol gondola Zlatibor Bojana Božanić izjavila je da je opština kao investitor rešila imovinsko pravne odnose na kompletnoj trasi, ali da su administrativne procedure upisa prava ulaska u posed radi privođenja nameni i izgradnje gondole u Službi za katastar nepokretnosti značajno usporile proceduru izdavanja dozvole. Ona je kazala da se slična situacija ponavlja i sa preostale dve faze, gde se administrativni problemi u RGZ prepliću sa tužbama i žalbama koje se ulažu samo zbog formalnih razloga. 

"Borba sa vetrenjačama koje prestavljaju pojedini nosioci prava korišćenja na parcelama na trasi traje i dalje. Ipak, stvari polako dolaze na svoje mesto", navela je ona. 

Dodala je da je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture nakon početnog nepoverenja pružilo značajnu podršku u pripremi dokumentacije i rešavanju pojedinih problema na koje se nailazilo. Ističući saradnju sa nadležnim službama resornog ministarstva, kao i dostupnost stručnjaka za svaku vrstu konsultacija i pomoći, ona je izrazila uverenje da će se tako nastaviti i da će uspeti da dovedu projekat do kraja u najbržem mogućem roku. 

Bojana Božanić je kazala da je ministarstvo izdalo nove lokacijske uslove za gondolu, na osnovu izmenjenih vodnih uslova, čime je usaglašena dokumentacija. 

"Očekujem da RGZ i nadležna Služba za katastar nepokretnosti završe sve neophodne radnje, po zakonu kako bi Opština ušla u posed parcela, s obzirom da ima saglasnosti od nadležnih ministarstava za to", kazala je direktorka Javnog preduzeća Gold gondola Zlatibor.

Komentara 3

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Ludi Milojko

CEPAJ STAMATOVICU

18 162

SeM

Lepo to isplanirajte, tako da zavrsetak bude,kad predsednik bude imao slobodno vreme,da ne prodjete,kao novosadjani sa Zezeljovim mostom.

23 168

Kop

A brzece kad ce? Kad se kole i kompanija isele, znaci nikad..

26 316

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo