Ljajić: Problem dijaloga to što Tači nema podršku u Prištini

Ljajić: Problem dijaloga to što Tači nema podršku u Prištini Izvor: Tanjug / Sava Radovanović

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić izjavio je da će u pregovorima Beograda i Prištine ključni problem biti to što predsednik Kosova Hašim Tači nema podršku albanskih političara za pregovaranje.

"Mislim da je Hašim Tači u ozbiljnom problemu kada govorimo o političkom legitimitetu, s obzirom da skoro nijedna politička grupacija, opoziciona, čak ni oni koji su u vlasti kao što je premijer (Ramuš) Haradinaj, ne podržavaju proces rešavanja kosovskog pitanja", kazao je Ljajić za televiziju Prva.

On je dodao da ne zna da li i na koji način Tači može da iznese bio koje rešenje u pregovorima sa Srbijom, ali da je za Srbiju najvažnije da nastavi konstruktivnu i proaktivnu ulogu u traženju dugotrajno održivog rešenja.

"Čini mi se da će to u narednoj fazi dijaloga biti ključni problem, da li se na taj način može doći do kompromisnog rešenja. Postavlja se pitanje političkog legitmiteta, koje će se otvoriti u Prištini", rekao je Ljajić.

Komentara 28

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Mara

To je bas velik problem!

128 0

Miroslav

Da li je ovo uvod u priču da treba da ga podrži Srpska lista?

4 168

Jedan jedini

Sta to gospodin Ljajic prica? Taci nema podrsku. Ciju podsku ima Vucic, vasu iz svookruzenja, vas vazala. Da li je Vucic i jednom, pred Parlamentom kao najviim organom vlati, i kao premijer i kao predenik, izneo sta i o cemu pregovara? Cak, koliko ja znan ni Vlada nije raspravljala, kad Premijerka kaze, da Vlada nema stav. On nema ustavna ovlascenja za to sto radi, i to bi moglo biti nistavno, bez pbzira sto ce podmetnuti Brnabic da potpise.Platformu za pregovore, trebalo ja Skupstina da donese, pre potpisivanja B. Sporazuma, pa i za ovaj deo pregovora, i da mu eventualno da ovlascenje za pregovore.Vucic, nema podrsku, pokazace se, ni u Parlamentu, ni u narodu, ni medju strcnjacima, i na kraju SPC.

9 141

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo