Suša o izjavi o trudnicama: Odgovornost da snosi i ministar

Novinarka Gordana Suša izjavila je u Novom danu da bi i ministar za rad Zoran Đorđević trebalo da snosi odgovornost zbog negativne izjave o trudnicama koju je izrekla državna službenica iz tog ministarstva.

Izvor: N1

Komentarišući izjavu Milene Antić iz Ministarstva za rad, Suša je ocenila da je državna službenica doduše rekla istinu.

"Jer nijedan poslodavac to zaista ne radi i tu je tragedija. Još kad imate državnog službenika koji podržava ovaj mizoginični odnos prema ženama govori više o ovoj vlasti nego o samoj njoj", smatra Suša.

Prema njenom mišljenju, Antić bi zbog navedene izjave trebala da snosi odgovornost, kao i resorni ministar, iako se izvinio.

"Ko god se izvinjavao kasnije je napredovao, počnite od (Bratislava) Gašića i njegove mizogene izjave, povukao se na neko vreme pa je opet vraćen u velikom formatu", rekla je Suša.

"Nisam sigurna da je Amerika promenila stav o Kosovu"

Odgovarajući na pitanja o Kosovu, Suša je rekla da je Srbija podeljena s tim u vezi.

"Imate one koji kažu da je Kosovo izgubljeno, to je priznao i predsednik, a da će se naći neko rešenje. Iz dijaloga koji je pokrenuo predsednik izgubljeno je ta reč o normalizaciji. Ništa ne možete da uradite ako se ne normalizuju odnosi između dve strane", smatra Suša.

Ona dodaje da u vezi sa rešavanjem pitanja Kosova imamo starog-novog igrača, a to su SAD.

"Nisam sigurna da je Amerika promenila stav jer mislim da im je fokus usmeren na nešto drugo. Ono što je bitno jeste da mi, građani Srbije, nemamo pojma o čemu se toliko dugo pregovara. Bio bi red da nas predsednik konačno upozna koji su to fokusi, linije o kojima on s (Hašimom) Tačijem razgovara", smatra Suša.

"Vučić je u govoru na Kosovu dao strateški i dugoročnu izjavu - da pregovara o nečemu o čemu nema rešenja. Zar to nije apsurd sam po sebi, zašto onda pregovara", pita se Suša i konstatuje da sve ostavlja utisak da "idemo kao muve bez glave u tu stvar".

"Sumnjam da će Radeta biti smenjena"

Odgovarajući na pitanje o zahtevu za smenu potpredsednice Skupštine Srbije Vjerice Radete zbog njenog neprimerenog tvita, Suša je izjavila da ne očekuje da će Radeta biti smenjena.

"Znajući koliko Vučiću treba (Vojislav) Šešelj i kako parlament funkcioniše, sumnjam da će biti smenjena", zaključila je Suša.

Tagovi: Gordana Suša , Kosovo

Komentara 36

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

gatita

Milena Antic treba da se stidi svojih izjava,kao i svi koji su podrzali ovaj zakon.

9 227

Martina Mama

Najveći naprijatelj nam je država! Ovo je više nepodnišljivo... Strah me hvata.

14 182

Višnja

Trudnice i porodilje nemaju ništa od Izvinjenja već od izmene spornog zakona! Baš me briga ko će da preuzme odgovornost mada bi neko trebao ali najbitnije u ovom momentu je da se zakon promeni.

14 101

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo