Vučić s direktorom Interpola: Zajedno protiv terorizma

Vučić s direktorom Interpola: Zajedno protiv terorizma Izvor: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Mengom Hongvejom, koji je izrazio zadovoljstvo odličnom saradnjom Interpola i Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, koje je već pet godina među deset najboljih partnera te organizacije, saopšteno je iz Predsedništva Srbije.

Vučić je izrazio zahvalnost što Interpol poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije i rekao da postoji potreba za produbljivanjem saradnje srpske policije i te međunarodne organizacije, kako bi se zajednički suprotstavili aktuelnim globalnim izazovima. 

On je rekao da se, kroz razmenu informacija i iskustava, jača efikasnost MUP-a Srbije u borbi protiv terorizma, organizovanog kriminala i drugih aktuelnih bezbednosnih rizika, poput sajber-kriminala i drugih zloupotreba informacionih tehnologija. Vučić je istakao da na taj način policija Srbije daje svoj doprinos očuvanju mira i stabilnosti u regionu i svetu.

Predsednik Intepola Meng je rekao da je ta organizacija spremna za jačanje saradnje sa Srbijom, kao i za jačanje njenih bezbednosnih kapaciteta, posebno zbog njene ključne uloge u regionu, i da očekuje sugestije za budući razvoj Interpola. 

Meng je ujedno i zamenik kineskog ministra javne bezbednosti, pa je Vučić posle razgovora istakao spremnost Srbije za jačanje policijske saradnje sa Kinom, "izrazivši ujedno zadovoljstvo zbog predstojeće posete toj zemlji, na poziv predsednika Sija, za koju očekuje da da značajan doprinos jačanju sveobuhvatnog strateškog partnerstva i čeličnog prijateljstva dve zemlje".

Komentara 34

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

stefan

Nadam se da će ta saradnja nekada dovesti i do hapšenja poznatih terorista koji su sada u drugačijim uniformama na Kosovu .

170 1

Paja

Da nam ne predloze otkud da povucemo poternicu za Tacijem. To bi prici dalo neki cudan ton...

57 1

Mirko Borovčanin

Paja:Srbija neće nikada povući poternice protiv ratnih zločinaca.

0 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo