Otvaranje startap centara u Kruševcu, Subotici i Pirotu

Otvaranje startap centara u Kruševcu, Subotici i Pirotu Izvor: Tanjug/Sava Radovanović

Potpisana su prva tri ugovora za otvaranje regionalnih inovacionih startap centara u Kruševcu, Subotici i Pirotu, za šta je država izdvojila 89 miliona dinara.

Ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović istakao je da će, pored najmodernije opreme, korisnici regionalnih inovacionih startap centara imati na jednom mestu svu stručnu, mentorsku i konsultantsku podršku za realizaciju svojih preduzetničkih ideja.

Imaće najbolje predavače i mentore koji će im pomoći da svoje ideje pretvore u konkretne proizvode i usluge koje mogu da pronađu svoje mesto na domaćem i globalnom tržištu, rekao je Popović.

On je istakao da se otvaranjem regionalnih inovacionih startap centara daje jednaka šansa mladima u celoj Srbiji.

Popović je naveo da je budžet za podršku inovacijama u Srbiji povećan pet puta i da se u zvaničnom izveštaju o inovacionim performansama evropskih zemalja, koji svake godine objavljuje Evropska komisija, naša zemlja prvi put nalazi ispred osam članica EU - Mađarske, Grčke, Poljske, Litvanije, Hrvatske, Bugarske, Rumunije i Slovačke.

Tagovi: Nenad Popović , startap , IT

Komentara 10

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Gojkoo

E inovatori ministri ste procitali vest o dedi sto pravi besplatnu struju i naftu iz sunca, ako u njega ne uložite koji milion džaba ova lova za sajtove kojekakve.

7 0

Гиле

Ако добију они који имају идеју онда је добро, али се бојим да ће својима дати.

7 0

Mao

Ko kaže da je komunizam propao, evo svi članovi partije postaju bizMismeni! Ko bre ovo plaća??? I ako plaćate ovo, što meni ne plaite kurs ronjenja, baš bi da postanem gnjurac i da metem vlast na ..... pravo mesto. Glupavo i bahato. Rezultat-platice i honorari za nekoliko bednih poslušnika. Već viđeno.

10 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo