Sloga: Povećanje minimalca pojela inflacija

Sloga: Povećanje minimalca pojela inflacija Izvor: N1

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" smatraju da je povećanje minimalne cene rada od 8,6 odsto za 2019. godinu sramno i ponižavajuće i ukazuje da ga je unapred "pojela" realna inflacija, a ne zvanična statistika kojom vlast barata.

"Sloga" ističe da za tu odluku odgovornost snose Samostalni sindikat i UGS Nezavisnost, "bez obzira što se navodno nisu saglasili sa njom, jer učešćem u radu Socijalno-ekonomskog saveta daju pun legitimitet ovakvim ponižavajućim odlukama".  

Ipak, najveću odgovornost, dodaje "Sloga", snosi Vlada Srbije.  

"Posle niza predhodnih štetnih mera, od neustavnog umanjenja penzija, ukidanja raznih socijalnih davanja, pa do platnih razreda za zaposlene u javnoj upravi i držanja niske minimalne cene rada, vlast očigledno nema rešenja za jačanje ekonomije na realnoj osnovi, osim da se zadužuju kod međunarodnih bakarskih institucija, navodi se u saopštenju "Sloge".

Komentara 10

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Gojkoo

Alo bre sindikati gde je štrajk, šta prebacujete na ove ili one. Imate li ikakav uticaj ili moć? Štrajk globalni da vidiš odma veći procenat kad poslodavcima stane cash flow i transakcije.

6 98

Minus

Meni su racuni za septembar veci 10%. Kad ih platim, ne da ne vidim povecanje, nego sam jos u vecem minusu.

24 591

Student

Ja kao student doktorskih studija iz oblasti ekonomije i finansija nikad cuo nisam za termin "realna inflacija". Ova recenicna konstrukcija je oksimoron, direktno mesanje monetarnih i realnih velicina. Zato, ako nisam u pravu, zamolio bih ljude iz sindikata da mi pojasne gde gresim. Unapred hvala

25 181

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo