Uhapšen jedan od napadača na Vladimira Kovačevića

Uhapšen jedan od napadača na Vladimira Kovačevića Izvor: N1

Policija Republike Srpske privela je jednu osobu za koju se sumnja da je učestvovala u napadu na novinara BN televizije Vladimira Kovačevića, 26. avgusta u Banjaluci. Uhapšen je Marko Čolić iz Banjaluke i za njega je zatražen pritvor.

To je potvrdio ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač.

Naveo je da je nakon intenzivne istrage u proteklom periodu, uhapšen jedan od napadača, inicijala M.Č, dok se za drugim napadačem intenzivno traga.

Dodao je kako postoji dovoljno dokaza da je reč o napadaču, te da je Kovačević tu osobu identifikovao kao napadača.

Kovačević je brutalno pretučen 26. avgusta uveče ispred zgrade u kojoj je stanovao, a Tužilaštvo je taj napad okarakterisalo kao pokušaj ubistva.

"Nema političke pozadine u ovom slučaju", rekao je Lukač, dodavši da "vlast u RS nema nikakve veze sa napadom na novinara".

On je naveo da će se utvrditi da li uhapšeni ima veze s nekim drugim političarom ili nekom drugom osobom.

Ministar policije je rekao da je na tužilaštvu da preduzme dalje mere u rasvetljavanju tog slučaja.

Direktor policije RS Darko Ćulum rekao je da se uhapšeni brani ćutanjem, a da policija zna i ime drugog potencijalnog osumnjičenog za napad na novinara.

Upravni odbor Kluba novinara Banjaluka još jednom je pozvao tužilaštvo i policiju da istragu dovedu do kraja, odnosno pronađu nalogodavce napada i otkriju motiv kako bi Vladimir Kovačević, njegova porodica, ali i šira javnost bili sigurni.

Novinar Vladimir Kovačević ranije danas je za N1 rekao da je sada dosta stabilniijeg zdravstvenog stanja, te da je što se tiče sigurnosti dosta oprezniji.

Komentara 2

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Mladen

E, bas brutalno. Ne preterujte!

8 33

kataklinger

narodna milicija i saradnici?

40 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo