Sjajnom Lorencu pol u Mizanu

Sjajnom Lorencu pol u Mizanu Izvor: Mirco Lazzari gp/Getty Images

U zanimljivim kvalifikacijama pred nedeljnu Moto GP trku za Veliku nagradu San Marina i Riminija u Mizanu na stazi Marko Simončeli pol poziciju osvojio je vozač Dukatija Horhe Lorenco.

Horhe Lorenco je potvrdio da je u trenutno najboljoj forrmi od svih vozača u kraljevskoj klasi sigurnom vožnjom i sjajnim vremenom. Lorenco je izvezao najbolji krug u Mizanu još do 2007. godine i imao je vreme od 1:31.629. Lorenco je tako popravio rekord koji je sam držao od te godine. 

Drugo vreme je u kvalifikacijama zabeležio Džek Miler vozač Pramak Dukatija sa 279 hiljaditinki zaostatka. Treće mesto pripalo je Maveriku Vinjalesu na fabričkoj Jamahi.

Andrea Doviciozo imao je četvrto, a Mark Markes peto. Prvih deset su kroz Q2 kompletirali Kal Kračlou, Valentino Rosi, Danilo Petrući, Žoan Zarko i Aleks Rins.

Kvalifikacije je obeležioi pad Marka Markesa koji je nakon toga imao "sprint" do garaže kako bi se vratio na stazu. Markes je tokom brzog kruga iskliznuo sa staze, ali je odmah ustao i počeo da trči ka garaži kako bi uzeo novi motor i nastavio kvalifikacije. U tom trenutku je ostalo šest minuta i 22 sekunde do kraja kvalifikacija. Vozač Honde je uspeo da se vrati na stazu, ali ne i da izveze bolje vreme od petog na kome se na kraju našao. 

Trka se vozi u nedelju od 14 časova, uz direktan prenos na Sport Klubu 3.

Komentara 3

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Rain Man

Lorencu je trebalo na samom pocetku sezone zapretiti raskidom ugovora sa Ducatijem! Bilo bi zanimljivije!

12 2

mmai

Pozicije 4, 5, 6 i 7 u 25 hiljaditih delova sekunde :)))

14 0

Mile

Pravi sport. .bez premca!

32 0

* Sva polja su obavezna