Vulin: Vučićeva poseta KiM velika diplomatska pobeda Srbije

Vulin: Vučićeva poseta KiM velika diplomatska pobeda Srbije Izvor: N1

Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenio je da je poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji "velika diplomatska pobeda" Srbije.

Gostujući na RTS, Vulin je ocenio da je Vučićeva poseta srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji pokazatelj da je Srbija postala ravnopravan faktor u međunarodnim odnosima.

"Ova poseta je međunarodna pobeda Aleksandra Vučića, ona pokazuje da su se stvari u međunarodnoj zajednici promenile za Srbiju zahvaljujući radu Aleksandra Vučića od 2012. godine", kazao je ministar.

Upitan za bezbednosne izazove posete srpskog predsednika Kosovu i Metohiji, Vulin je kazao da je situacija "veoma složena", ali da nadležne službe Srbije "budno" prate sva dešavanja na terenu, kao i da će učiniti sve da ne dođe do bilo kakvog ugrožavanja Vučićeve bezbednosti.

"Uvek postoje ekstremisti kojima nije u interesu da se postigne kompromisno rešenje, ali i u Prištini i u međunarodnoj zajednici moraju da shvate da je odnos prema bezbednosti Aleksandra Vučića odnos prema Srbiji", rekao je ministar.

Govoreći o današnjoj svečanosti na kojoj će u Beogradu biti promovisana najmlađa klasa oficira Vojske Srbije, Vulin je najavio da će kako je rekao, "posle dugo vremena", biti izvršen prelet tri lovačka aviona Mig-29 koji će nositi imena pilota poginulih u odbrani Srbije, po tri aviona "Supergaleb G-4" i "Orao" kao i tri helikoptera "Gazela".

Komentara 161

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

ZVER

Tvojom retorikom, tezom i nekakvom pobedom Srbi u bivsoj Jugi, dobiju po guzi. Dok nam narod "curi" oblacis se u nekom vojnom opremom a koju nisi ni zasluzio. Kada bi po birackom pravu zasluzio, za tebe nebi bilo nista.

13 0

MirJam

Više nema smisla ni komentarisati ovoliku poplavu lupetanja. Kakva međunarodna pobeda kad je to zvanično za nas Srbija? Kakva diplomatija unutar granica naše države?

13 0

Zeljko Bgd.

Bravo za druga Vulina, ex Gen sek JUL-a, danas zastitnika lika i dela vrlog Vodje. P.S Tetka iz Canade.

20 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo