Objavljen tender za prodaju Luke Novi Sad

Objavljen tender za prodaju Luke Novi Sad Izvor: N1

Ministarstvo privrede Srbije oglasilo je prodaju 99,4 odsto akcija Luke Novi Sad po početnoj ceni od oko 15,98 miliona evra.

Pravo učešća na tenderu imaju firme koje se bave lučkom delatnošću u poslednjih deset godina u kontinuitetu i da su u 2017. godini imale prihod od najmanje 30 miliona evra, kao i da su u svakoj od poslednje tri godine imale pretovar od 1,4 miliona tona.

Rok za podnošenje prijava za učešće na tenderu je 22. oktobar, otvaranje ponuda je 24. oktobra.

Luka Novi Sad je jedina luka u Srbiji u većinskom vlasništvu države, ima pretovar od oko milion tona robe godišnje, a kapaciteti su joj veći od 2,5 miliona tona. U toj kompaniji radi oko 150 ljudi.

U Vladi Srbije smatraju da će se na tender javiti neke od najrenomiranijih firmi u svetu u oblasti lučkog biznisa, kao što su Dubai Port World iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, nemački Renus i američka grupa Valona.

Na raniji poziv za dostavljanje pisama o zainteresovanosti za privatizaciju Luke Novi Sad javilo se 12 firmi i investitora.

Komentara 12

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

AV

Objašnjenje za većinu ljudi koja ovde komentariše: SVE što naprednjaci prodaju ili trenutno uopšte ne funkcioniše, ili funkcioniše daleko ispod kapaciteta, ili stvara ogromne dugove. Dakle, u ovom trenutku nema šta da se kuka za prodajom, to je realno jedina opcija. Zašto su se ta preduzeća sistematski urušavala od 90ih pa nadalje je drugo pitanje.

16 160

Jovana

U dva dana: Valjevska pivara, Udarnik, sad i ovo. Hoće ostati nešto posle naprednjaka, sem suvih korita i praznih ognjišta?

54 319

Pare

Tako je sve prodase ... nista ne umeju da urade i sacuvaju samo da preprodaju i da se hvale da je to uspeh. Nadrljacemo gore od Ceske i ostalih...

35 126

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo