Moguće otkazivanje Vučićeve posete Kosovu

Moguće otkazivanje Vučićeve posete Kosovu Izvor: Tanjug/Sava Radovanović

Ukoliko vlasti iz Prištine spreče da predsednik Aleksandar Vučić poseti Gazivode, u vreme najavljenog odlaska na Kosovo i Metohiju 8. i 9. septembra, moguće je otkazivanje i celog programa posete, prenosi RTS.

Planirano je da predsednik Aleksandar Vučić 8. i 9. septembra boravi na Kosovu i Metohiji, prenosi RTS.

Vučić je ranije najavio da će prilikom posete Srbima na KiM održati važan govor.

Predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji rekao je da može da se desi da predsedniku Vučiću bude zabranjen ulazak na Kosovo.

"Ne znam da li dolazi Vučić na Kosovo, dali smo mu dozvolu, ali destrukcijom stabilnosti Kosova ona se dovodi u pitanje. Drugi razlog, nema zbog čega da ide na Gazivode i ne zna se da li dolazi", rekao je Veselji.

Vučić je na večerašnjoj konferenciji za medije, povodom potpisivanja Memoranduma o razumevanju i saradnji u oblasti infrastrukture između vlada Srbije i SAD, rekao da će o tom pitanju govoriti sutra.

Kako istovremeno navode Večernje novosti, navodno je predsednik naložio da se prekinu svi kontakti sa Prištinom, a nastavak briselskih pregovora koji je zakazan za petak možda će biti otkazan.

Izvor: N1

Komentara 65

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

unutrašnji dijalog

Šta si očekivao... crveni tepih, vatromet? Albanci brane državu Kosovo koju su dobili Briselskim sporazumom (stopiraj pregovore dok ima još vremena u finalnom delu, u protivnom za na veka je teritorija KiM oteta i predata)? Zašto nisi predao Briselski sporazum Narodnoj skupštini Srbije na debatu-raspravu i narodni referendum???????

3 1

Jbg

Otkazaće za dve,dve ipo godine...

4 0

Jasta

Hahahahahhaah aco srbine

6 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo