Beogradska filharmonija počela sezonu koncertima za bebe

Beogradska filharmonija počela sezonu koncertima za bebe Izvor: Promo

Nova sezona Beogradske filharmonije nikad nije počela veselije - uz koncerte za bebe koje je ova institucija priredila prvi put do sada. Umesto jednog kako je planirano, orkestar je održao četiri besplatna koncerta i tako uveo mališane u svet klasične muzike, pre nego što su mnogi od njih napravili svoje prve korake.

Već je hol Beogradske filharmonije izgledao sasvim drugačije jer je bio pretvoren u “parking” za brojna kolica, a Sala Filharmonije u muzičku igraonicu.

Na šarenim strunjačama ispred orkestra, bebe su mogle slobodno da uživaju u muzici kroz igru. Druge su u naručju roditelja bile udobno smeštene u stolicama, a neke su spokojno dremale.

Najmlađi posetilac je bio Stefan koji ima samo 23 dana, a već je uspeo da čuje Beogradsku filharmoniju.

Orkestar je izveo Simfoniju uspavanki i dokazao da i najmlađoj deci prija klasična muzika ako se prezentuje na adekvatan način, a bebe su nagradile muzičare živahnim aplauzima i pesmom.

Filharmoničari ne kriju da su ovo bili najlepši koncerti u njihovim karijerama i raduju se novim terminima za druženje sa bebama u januaru i aprilu, uz obećanje da će koncertnih termina biti još više.

Komentara 6

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Vesna

Predivno!

14 2

pile

Ubuduće ovakve događaje da najavljujete, a ne o njima retroaktivno - a moguće da sam propustio najavu.

24 1

Tihi Okean

Divno. To deci prija,samo kad naviknu odmalena,da su usmerena na kvalitet.

21 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo