Vesić: Podržavam zahtev, sačuvati ambijentalne celine grada

Vesić: Podržavam zahtev, sačuvati ambijentalne celine grada Izvor: N1

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da podržava zahtev građana Krunskog venca na Vračaru da se taj deo grada sačuva kao autentična ambijentalna celina.

Građani Vračara pokrenuli su peticiju protiv menjanja izgleda takozvanog Krunskog venca koji obuhvata Topolsku, Petrogradsku i ulicu Vojvode Dragomira, gde je planirana izgradnja nekoliko višespratnica.

Vesić je rekao da je održao sastanak sa stanovnicima tog dela prestonice, Udruženjem Topolska, kome su prisustvovali predstavnici Društva za ulepšavanje Vračara i direkrtorka Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda.

Podsetio je da je pre nekoliko sedmica ceo kraj stavljen pod zaštitu Zavoda za zaštitu spomenika kulture, koji je inicirao i izradu plana detaljne regulacije za taj deo grada, i najavio njegovo usvajanje na Skupštini grada u septembru.

"To će omogućiti da investitori koji žele da grade u istorijskim delovima Beograda, a u kojima želimo da sačuvamo ambijentalnu celinu, morati da poštuju uslove koje će izraditi Zavod za zaštitu spomenika, kako bi smo ubuduće sačuvali njihov duh, kao što su ulice Topolska, Petrogradska ili neki delovi Dorćola", najavio je Vesić.

Kada je reč o inicijativi koju je Grad Beograd pokrenuo sa notarskom komorom o izmeni Zakona o prometu nepokretnosti, Vesić je istakao da je potpuno neprihvatljivo da se overavaju ugovori nastali iz krivičnog dela. Podsetivši da javni beležnici obavljaju javnu funkciju i da su osnovani da bi garantovali pravnu sigurnost građanima.
Komentara 50

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Tarabic

Gde je gradonacelnik.Jesteli doktora doveli samo da pobedite na izborima.Sada za sve se pita vesic.Doktor ce skoro da vas ostavi.

6 136

Ljuboje

Na Vracaru su veoma retki oni koji su rodjeni u Beogradu. Uglavnom doseljenici iz Crne Gore, razno-razni migranti, sto iz Srbije, a jos vise iz okoline... Taman kad su drugu, trecu generaciju onih crvenih parazita(ti se danas najvise bune) uspeli nekako da kultivisu i urbanizuju, dogodilo se novo masovno naseljavanje njihovih zemljaka koje su ocigledno sa dobrim razlogom drzali u izolaciji svo to vreme. Na Starom Gradu, pogoto Dorcolu je jos gore. Tamo ima toliko likova iz Crne Gore, da bi neko ko nije upucen koliki je to narod, pomislio da ih je ko Kineza. U mojoj zgradi, koja je gradjena pocetkom ovog veka od 54 stana samo 3 su pouzdano ljudi odavde, a sve lokale drze crnogorci. Svi ostali su dodjosi, a najvise nekih potpuno neartikulisanih stvorenja iz Bijelog Polja i Berana. Kao da su se citava sela doselila. On na trecem spratu, kum na drugom, tasta u drugom ulazu, rodja u potkrovlju....

39 351

Marija

Beograd je okupiran radikalsko naprednjackom bulumentom koja čerupa,otima,zida......peruci svoj prljavi novac

34 186

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo