Skup strip crtača u Kragujevcu, umetnici crtali za posetioce

Italijanski strip umetnici Andera Kavaleto, Serđo Đerasi, Mario Milano, Paskvale Delvekio i Emanuele Bačineli, su na tribini "Italijanski strip u Srbiji", u okviru Međunarodne strip konferencije "Kragujevac Comic Con", predstavili bogatu produkcju devete umetnosti u Italiji.

Oni su za posetioce kragujevačkog festivala stripa crtali svoje junake.

Osmi "Kragujevac Comic Con", završava se proglašenjem pobednika na konkursu za najbolje ilustracije strip junaka Teksa Vilera, Supermena i mačka Garfilda, kao i konkursa za strip "Kragujevački pobednik".

Pre toga u Domu omladine biće održani izložbeno prodajna berza stripa i akcija "Dan besplatnih stripova", tokom koje Comic Con ljubiteljima devete umetnosti poklanja stripove.

Pokrovitelj ovogodišnje trodnevne manifestacije u Kragujevcu je Italijanski institut za kulturu iz Beograda, a sponzori kompanije Emisia, Spoter Sova i Smelo studio.

Pored italijanskih autora, na konferenciji učestvuju i strip umetnici iz Srbije i regona.

U prethodna dva dana i domaći autori predstavili su svoje radove - Milivoje Obrenović Lija trodimenzionalne karikature, Vladimir Topolovački "Beskonačni intinerer kroz svet strip albuma", Sabahudin Muranović Muran "Juče, Danas, Sutra" i "Hajduci", a održana je i tribina "Moj strip je moćniji od tvog", na kojoj su učestvovali Aleksandar Nešić, Nikola Dragomirović, Vladimir Milošević i Vladimir Marković. 

U okviru konferencije održana je Godišnja sednica Udruženja stripskih umetnika Srbije na kojoj se raspravljalo o postignućima Grupacije industrije stripa pri Privrednoj komori Srbije, a održana je i Osnivačka skupština zajednice stripskih festivala.

Tagovi: Kragujevac , Strip , Festival

Komentara 1

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

logos

Bravo!!!! Kultura u akciji i na delu, u staroj srpskoj prestonici Kragujevcu. Postovanje....

16 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo