Vučević o Žeželjevom mostu: Strpljenje se isplatilo

Vučević o Žeželjevom mostu: Strpljenje se isplatilo Izvor: N1

Žeželjev most preko Dunava biće otvoren i za drumski saobraćaj, a gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da se strpljenje isplatio i da su sada ispravljene greške iz prošlosti.

"Posle 19 godina imamo ovu divnu sliku na obali Dunava. Vratili smo šta nam je oduzeto, u punoj funkciji su sva tri mosta. Strpljenje i ispravljanje grešaka iz prethodnog perioda se isplatilo", rekao je Vučević za RTS.

Prema njegovim rečima, Žeželjev most je ostao upamćen, jer je pružio najveći otpor bombama i najviše se čekalo da se ponovo izgradi.

On je ukazao da je to most od značaja za celu Srbiju, jer se nalazi na koridoru koji železnicom povezuje Beograd i Budimpeštu, ali i olakšava funkcionisanje teškog drumskog saobraćaja.

Vučević je kazao da će sada uslediti uklanjanje montažno-demontažnog mosta koji je izgrađen kako bi olakšao saobraćaj dok se Žeželjev most na izgradi.

"Rok za uklanjanje je tri meseca po ugovoru. Nismo bili zadovoljni estetikom, ali zahvaljujemo montažno-demontažnom mostu, jer je spasio funkcionisanje grada. Nakon uklanjanja, moći ćemo da završimo sve radove oko novog mosta, završimo tu priču i kandidujemo temu novih mostova. Ne želimo da se samo vratimo na 1999. godinu, već da pričamo o novim mostovima", naveo je Vučević.

Upitan o promeni imena Žeželjevog mosta, on je kazao da bi o tome trebalo da se izjasne građani. 

"Slušao sam argumentovane predloge. Nije problem da stavimo tablu, ali ljudi će ga i dalje nazivati Žeželjev most", ocenio je Vučević. 

Žeželjev most je građen od 1957. do 1961. godine. U NATO bombardovanju 1999. godine gađan je 12 puta i 23. aprila je srušen. 

To je most čelične konstrukcije, nalazi se na pet stubova, dugačak je 474 metra, a 31,45 širok. Puna cena mosta je 54 miliona evra, a više od polovine novca dala je Evropska unija.

Komentara 34

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Pera

Novi Žeželjev most je stvarno divan!

0 3

Zoki

Kad ćeš završiti "drugu etapu železničkog čvora Novi Sad" koju si otvorio 1994g ?

12 0

Tonini

Isplatiće se samo kad tebi ledja vidimo, ako išta ostane od Novog Sada!

18 213

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo