Za obnovu pruge - raport ministarki i bilbord predsedniku

Rekonstruisana pruga Loznica - Šabac, na kojoj putničkog saobraćaja nije bilo punih 13 godina, od danas "radi". Obnova je završena u roku, koštala je 2,5 milijarde dinara, a lokalni čelnici za to su zahvalni Vladi ali, kako kažu, pre svega predsedniku Srbije.

Izvor: N1

Prvi put posle 13 godina Šapčani i Lozničani moći će jedni kod drugih vozom. Uz aplauz, obnovljenom prugom ispraćen je prvi putnički voz ka Šapcu. Uz još veći, dočekana je potpredsednica Vlade i ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović, pošto joj je najpre šef lozničke stanice predao raport. 

Deset, dvadeset, trideset - toliko se kilometra na sat moglo starom prugom, a mogli su samo teretni vozovi.

"Prosečna brzina za putnički saobraćaj biće 80 km na sat", kaže ministarka Mihajlović.

Zorana raport Izvor: N1

Prvi su to imali priliku da provere okupljeni na svečanom skupu.

Gradonačelnik Vidoje Petrović: "Dame i gospodo, dragi Lozničani..."

Ali i drage Nišlije, ili bar dragi Beograđani koji su autobusima niških registracija, kažu lokalni novinari, dovezeni u Loznicu da, kako se to inače kaže - "uveličaju" puštanje u rad rekonstruisane železničke pruge.

Loznica autobus, niš ekspres Izvor: N1

"Vlada Srbije je razvoj železničkog transporta stavila u svoje prioritete, to je prioritet naše pre svega transportne politike, ali je i prioritet razvoja Vlade Republike Srbije", rekla je ministarka Mihajlović.

Zahvalni i Vladi, no ipak čovek bez kog, kažu, ničeg ne bi bilo nije premijer.

"Ovo je prilika da podsetim da smo pre nešto manje od godinu dana imali u poseti predsednika Republike Srbije gospodina Aleksandra Vučića koji je ovde okupio predsednike susednih opština i definisao program sveukupnog oporavka ovog dela Srbije", naveo je Vidoje Petrović, gradonačelnik Loznice.

"A ničeg od ovog ne bi bilo da nije bilo ogromnih napora koje su uložili predsednik Srbije, Vlada Srbije", mišljenja je i Miroljub Jevtić, generalni direktor Infrastrukutra Železnice Srbije.

"Građani to osećaju i to valorozuju već šest godina i valorizovaće sve dotle dok se budemo ponašali i radili na ovakav način", dodaje načelnik mačvanskog okruga Dragoslav Milanović.

Neko u mačvanskom kraju oseća i valorizuje više i od lokalnih lidera, pa je predsedniku Srbije posvetio bilbord sa željom da bude doživotni predsednik jer je, piše, najbolji.

Vučić najbolji, bilbord Izvor: N1

Komentara 159

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

pit

Beda

14 0

Вјекослав

Вест је да је грађанима омогућена возна линија после 13 год. У време ДОС-а чак су полицијску станицу свели на најнижи организациони ранг од града су правили варошицу. Чак су и аутопут хтели да избришу. Данас то није тако. Рудник, аутопут, желизница и статус града

4 46

M.

Pitam se, šta je našim Beovozom? Znate ministarko saobraća izmedju Pančeva i Beograda? Počela da raste trava na šinama!!!!

57 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo