Vučić o Kosovu, nekad i sad

Vučić o Kosovu, nekad i sad Izvor: Tanjug/Rade Prelić

Reč koja ovih dana dominira u medijima na temu Kosova jeste razgraničenje, odnosno neka vrsta podele i razmene teritorija, ne sasvim i do kraja razjašnjenje.

Na velika vrata ovu reč je u medije uveo Aleksandar Vučić, svojom izjavom da je on za razgraničenje i da se godinama za to zalagao. Da li je to baš tako i kako se Vučić ranije odnosio prema podeli Kosova, pogledajte u našem novom tajmlajnu.

Više o projektu Istinomer Amnezije u okviru kojeg objavljujemo i ovu priču možete pogledati ovde.

Komentara 75

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Tuti fruti band

Jedno danas a sutra nešto deseto... pa naviknuti na blefove bitno da se vlada i da se sedi na tronu. Šta je ko pre rekao nije ni važno narod će da proguta sve. Pa i onu čuvenu floskulu od koje se ovaj narod ježi. A to je ona 100 za jednog. Nedosledan, kratak, površan, mali nikada da odraste

20 0

Аца

Некад 100:1,данас 0:100!

42 4

Goran

Sam je rekao da je ovo sto on sad predlaze i vec uveliko vodi kao zvanicnu politiku, krsenje ustava i akt veleizdaje. Ustavna je obaveza Vojske i Policije da stite teritorijalni integritet i suverenitet zemlje pa je red da to jednom i ucine i uhapse izdajnika jer sa pozicije predsednika drzave sprovodi politiku koja ugrozava suverenitet i teritorijalni integritet drzave. Kad je polagao zakletvu on se obavezao da iste cuva a posebno Kosovo u sastavu Srbije. Sad je i zakletvu pogazio jer mu je tako gazda naredio. Uskoro ce Brankovici kao sinonim za najvecu izdaju biti zamenjem terminom Vucici, sta god njegova neonacisticka medijska masinerija pokusavala da uradi kako bi opravdala akt veleizdaje. Da svima bude jasno, ovo sto on predlaze je legalizacija bombardovanja i nasilnog otimanja drzavne teritorije, kao i uvodjenje etnickog principa kao merila za resavanje teritorijalnih sporova svuda u svetu. Kinezi i Rusi su jasno rekli da nikada nece dati da Kosovo bude nezavisno i da ce nas podrzati maksimalno u svakom smislu da Kosovo ostane u Srbiji. Dakle mi imamo sve sa stanovista medjunarodnog prava i medjunarodne stvarnosti. Umesto da vratimo pregovore na nivo UN gde smo u jacoj poziciji nego u okviru briselskih pregovora gde smo bez ikakvih prava i opcija, Vucic da bi sacuvao glavu mora da slusa Merkelovu i Mejovu i samo nanosi stetu Srbiji. Posledice ovakve politike, kad bi albanci prihvatili podelu kosova i time zvanicno priznanje drzavnosti su sledece - Srbija izlazi iz zastite koju uziva kao medjunarodno priznata drzava jer je prihvatila da se njene granice mogu menjati ratom i samoopredeljenjem vecinskog stanovnistva na delu teritorije suprotno Ustavu i medjunarodnim standardima. To dalje znaci da sve manjine gde su vecina imaju pravo na samoopredeljenje suprotno ustavu Srbije jer smo mi to uveli kao pravilo. Takodje sam sporazum ne bi resio problem sa Albancima jer barem milion Albanaca ima drzavljanstvo Srbije i ima pravo i Ustavno i prema Medjunarodnim konvencijama i povelji UN da se preseli da zivi u bilo kom delu Srbije kao njen drzavljanin. Dakle samo stvaramo uslove da Albanci ponovo presele stanovnistvo i po napred navedenom principu samoopredeljenja koji smo mi sami ustanovili otmu deo po deo zemlje, sve dok jednog dana ne uzmu i Beograd. Toliko o pogubnosti politike koju zastupa izdajnik Vucic.

126 8

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo