Forum srednjih škola: Šarčeviću, mamac okači o pramac

Forum srednjih škola: Šarčeviću, mamac okači o pramac Izvor: N1

Forum srednjih stručnih škola održao je performans "Šarčeviću, mamac okači o pramac" i zatražio od ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladena Šarčevića da ne pravi velike razlike u platnim razredima između profesora i direktora škole.

U pismu koje će predati ministru Forum je naveo da će razlike u platnim razredima, koje su ocenili kao neosnovane, između direktora i zaposlenih u školi neopravdano remetiti odnose u kolektivima.

Forum je naveo da direktor zbog odgovornosti i treba da ima veću platu, ali ne onoliku koliku predviđaju platni razredi, prema kojima su profesori stavljeni u osmu, a direktori škola u 11 platnu grupu.

"Računamo da ćete razmisliti kuda će nas odvesti ove razlike", navodi se u pismu, a ministar se poziva i da stručne saradnike i sekretare škola prebaci u istu platnu grupu u kojoj su i profesori.

Na performansu profesora bili su postavljeni štapovi za pecanje i čovek koji je predstavljao "otkaz", kako su naveli "najpoznatijeg pecaroša".

Pored toga učesnici su novili transparente "Gasimo škole! Gasimo odeljenja! Gasimo državne škole! Bistro ministre" i "Šarčeviću mamac okači na pramac".

Takođe tokom performansa bilo je i muzičkog i recitalskog dela. 

Komentara 6

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Ike

Ljudi duhoviti ste ali...

1 1

Administracija

Niko ne spominje sramotno male plate u racunovodstvu skole! Ogroman posao i odgovornost za 25.000 sa srednjom strucnom spremom! Bez nas skole ne bi mogle da funkcionisu a sindikati nas i ne spominju. Tetkica sa vise staza ima vecu platu od administrativo finansijskog radnika (blagajnika). Opsluzujemo Ministarstvo,Sekretarijat i skolu za mizernu platu! Sindikati, stidite se!

37 8

OLJA

Prosvetari,bar jednom. podignite glave i ne spustajte ih dok se ne izborite za ono sto vam pripada!Dosta degradacije!

70 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo