Vlada usvojila Predlog zakona o računanju vremena

Vlada usvojila Predlog zakona o računanju vremena Izvor: Shutterstock

Vlada Srbije usvojila je Državni program hitnih sanacionih radova na objektima za zaštitu od voda oštećenim u poplavama u maju i junu ove godine, za koje je obezbeđeno oko 800 miliona dinara, saopštila je Vlada Srbije.

Članovi Vlade su, između ostalog, usvojili Predlog zakona o računanju vremena, čime će se obezbediti jedinstveno računanje vremena na teritoriji Srbije usklađeno sa vremenom koje koriste evropske zemlje, kao i predlog sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Francuske o razmeni i uzajamnoj zaštiti tajnih podataka. 

Vlada je na današnjoj sednici donela i akt o sticanju statusa instituta od nacionalnog značaja za Institut za nuklearne nauke "Vinča" i Institut za medicinska istraživanja u Beogradu. 

Na sednici je donet zaključak o usvajanju Memoranduma o razumevanju između Vlade Srbije i Vlade SAD-a o saradnji u oblasti infrastrukture, kao i više zaključaka o potpisivanju memoranduma sa Republikom Srpskom.

Komentara 20

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Kale*

Kod nas uvek , krajnje je vreme!

5 0

Angela

Nama je svejedno! Mi smo svakako u kamenom dobu.

19 0

Profesor Iz Srbije

Meni je najgrdje sto pravoslavna crkva jos nije izjednacila kalendare. U tom crkvenom julijanskom, pise da je Bocic 25 Dec... isto kao i u gregorijanskom koji koriste katolici i ceo svet. Mi takodje kpristimo ovaj kalendar za sve osim za neke praznike. Bozic slavimo navodno po julijanskom 25 dec koji pada 7 jan, po gregorijanskom.???!!!....i sta je u stvari? ...mi slavimo virtuelni Bozic po virtuelnom kalendaru koji nije prilagodjen kosmickom vremenu. Mi uopsre ne slavimo nista, jer sve sto zelimo da obelezimo vec je proslo!!!..da pojasnim da bi lakse razumeli....na primer, to je isto kako kad odete u Ameriku, koja ima drugu vremensku zonu, (dan noc-noc dan) a vi i dalje drzite sat po vremenskoj zoni u Srbiji. Mislim da mi Sebi imamo mnogo boljih nacina da se razlikujemo od ostatka sveta (sport muzika nauka itd...) nego po kalendaru.

74 16

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo